Queens of the Stone Age u junu u Srbiji!

0
Popularni rok bend nastupiće u okviru EXIT festivala 11. juna i častiće fanove pesmama sa svog najnovijeg albuma.
Queen of the Stone Age, Promo foto
Queen of the Stone Age, Promo foto

Jedno od najvažnijih rok imena današnjice dolazi u Srbiju 11. juna, a nastupiće u okviru muzičkog festivala EXIT.

Queen of the Stone Age prružiće svojim fanovima nastup za pamćenje. Nastupiće baš ovog datuma jer  kako kažu 11. jun je odličan dan za rock’n’roll.

Zbog toga će na taj dan EXIT pokrenuti novi jednodnevni rok festival sa Queens of the Stone Age kao hedlajnerima, koji će otvoriti veliku letnju EXIT avanturu.

Ali to nije sve. Najverniji obožavaoci EXIT festivala moći će da biraju u kom će se srpskom gradu održati ovaj festival!

Grupa Queens of the Stone Age koju predvodi muzičar, producent i multiinstrumentalista Džoš Hom predstaviće svoj poslednji abum pod nazivom Like Clockwork, koji su izdali u junu 2013. godine. Spisak saradnika na albumu je dugačak, a među njima nalazi se i ime priznatog pevača, tekstopisca i kompozitora Eltona Džona. Ovaj album inače je šesti po redu album ovog benda, koji je odlično prihvaćen među publikom, ali i kritičarima.

Osim toga, ova grupa izbila je na prvo mesto top liste Billboard 200, na koju se uvrštavaju najbolji studijski albumi u SAD, a dva puta su nominovani za Gremmy nagradu, od čega jednom za najbolji rock album.

Queens of the Stone Age poznati su po saradnji sa relevantnim muzičarima, a poslednji primer toga bilo je zatvaranje ovogodišnjih Gremmy nagrada, kada su nastupili kao grupa u saradnji sa Nine Inch Nails i dva člana grupe Fleetwood Maca, Dejvom Grolom i Lindzi Bakingem.

Ovaj sastav dominira muzičkom rok scenom već 17 godina, od kada ga je Džoš Hom osnovao davne 1997. godine. Do sada, bend je osvojio mnogobrojna priznanja publike i kritike i ukupno je šest puta nominovan za Gremmy nagradu.

Ako želite da pratite sve novosti u vezi gostovanja Queens of the Stone Age u Srbiji, posetite zvaničnu Facebook stranicu na www.facebook.com/QOTSAinSerbia ili zvanični portal EXIT festivala na www.exitfest.org.

makonda-tracker