2014. Brit nagrade: Trijumf bendova One Direction i Artic Monkeys

0
Sinoć su u prepunoj londonskoj O2 Areni održane 2014 BRIT Awards, koje se po 34. put tradicionalno dodeljuju za muzička dostignuća kako na tržištu Velike Britanije, tako i za velike međunarodne uspehe.

Među izvođačima koji su nastupili na sinoćnoj dodeli, najveću pažnju privukli su, naravno, Daft Punk, Farel i Najl Rodžers. Ova tri izvođača dovela su atmosferu na Brit nagradama do usijanja nastupivši sa kompilacijom pesama Get Lucky, Good Times i Happy.

Pored njih, nezaboravne nastupe priredile su i Keti Peri i Bijonse.

Ovogodišnju nagradnu statuetu dizajnirao je Filip Trejsi, londonski dizajner rođen u Irskoj, poznat po svojim inventivnim kreacijama šešira, a najveći dobitnici ove godine su kući poneli po dve - u pitanju su Arctic Monkeys i One Direction.

Grupa One direction osvojila je Brit nagradu za najbolji video za pesmu Best Song Ever, time pobedivši sve popularnijeg Kalvina Harisa. One direction su bili nominovani i za najbolju britansku grupu, ali nagrada je otišla bendu Arctic monkeys.

Nagradu za najbolju pop solo umetnicu otišla je sve uspešnijoj i popularnijoj Eli Golding, pevačici neverovatnog talenta i neobične boje glasa. Za najbolji proboj na muzičku scenu nagrađena je grupa Bastille, dok je Dejvid Bouvi dobio Brit nagradu za najboljeg britanskog solo umetnika.

Najbolja internacionalna grupa jeste upravo Daft Punk kojima je 2013. godina bila više nego uspešna obzirom da su pokupili sve prestižne nagrade u muzičkoj industriji svojim hitom Get Lucky. Za najboljeg međunardodnog solo umetnika nagrađen je Bruno Mars.

Trijumf mlade Lorde nije izostao ni na ovoj dodeli nagrada pa je tako dobila nagradu za najbolju međunarodnu solo umetnicu

Hit Waiting All Night koju izvode Rudimental feat. Ella Eyre apsolutno je trijumfovao u kategoriji za najbolju britansku pesmu, time pobedivši Kalvina Harisa, One Direction i sve popularnijeg Olija Mursa.

Pogledajte nezaboravan nastupa Farela i Najla Rodžersa.

makonda-tracker