Bajaga i Instruktori slave 30 godina postojanja

1
Čuveni domaći rok bend Momčila Bajagića Bajage obeležava tri decenije od izlaska albuma Pozitivna geografija i od osnivanja benda, turnejom koja će tokom 2014. godine obići više kontinenata, a prvi poznati koncerti biće održani 6, 7. i 8. marta u zagrebačkoj T
Bajaga i Instruktori, Aleksandar Zec foto
Bajaga i Instruktori, Aleksandar Zec foto

Transkontinentalna turneja u duhu je jubileja, jer je album prvenac Momčila Bajagića Pozitivna geografija putovanje kroz pesme - uz rusku Tamaru, tu su i latino Tekila gerila, Mali slonovi sa stihovima od Cejlona do Burme, Berlin i Kosooka - a slično je i sa kasnijim hitovima 442, Moji drugovi koji vode od Aljaske do Australije i Daljina, dim i prašina.

Tri koncerta u Tvornici posvećena su cenjenom rok posleniku Draženu Vrdoljaku (1951-2008) zaslužnom što je tada gitarista Riblje čorbe neposredno po izlasku Pozitivne geografije prvi samostalni koncert u karijeri održao 12. aprila 1984. godine u kultnom zagrebačkom klubu Kulušić, koji je prethodio beogradskom 21. aprila u Domu sindikata gde je bend prvi put poneo ime Bajaga i Instruktori pozitivne geografije.

makonda-tracker