Bubnjari svih zemalja, ujedinite se!

0
Dan bubnjara 13. februar u 20h u Ateljeu 212

Jedinstveni muzički praznik Dan bubnjara održaće se 13. februara 2014. spektakularnim koncertom u Beogradskom Ateljeu 212. Promovišući bubanj kao jedinstveno sredstvo moderne komunikacije i muzičkog izraza, Dragoljub Đuričić okuplja najpoznatije bubnjare iz zemlje i regiona, kolege glumce i muzičare drugih vokacija u cilju postavljanja novog praznika svih bubnjara.

- Kolege bubnjari, glumci i muzičari nastupiće zajedno na Danu bubnjara kao i publika pod geslom Svi smo mi bubnjari. S obzirom da na mladima svet ostaje, na samom događaju nastupiće deca od 5 pa sve do onih koji su prešli 70 godina - objašnjava Đuričić, jedan od najpoznatijih bubnjara sa naših prostora.

- Kako je slobodno vreme mladih jedno od gorućih pitanja našeg društva, a nezainteresovanost za kulturna dešavanja na visokom nivou, vreme je da promovišemo baš onaj deo pomenute populacije, koji svoje slobodno vreme i energiju koriste u kreativne svrhe - ističe Đuričić.

- Mnogo me čini srećnim saznanje da svakim danom imam sve više poziva mladih ljudi koji pokazuju interesovanje za bubnjeve, to je najveća nagrada svemu što sam za 40 godina sa bubnjem doživeo.

Karte za ovogodišnji spektakl mogu se pronaći na biletarnici Ateljea 212 po ceni od 800, 1000,00 i 1200,00 din. Pored kvalitetnog zvuka i zabave, scenu će obogatiti instrumenti vrhunskih proizvođača sa ovih prostora - Antiko drums, Adam drums, Firchie snare drums,kao i bubnjarskih palica DynaVox i  R-Line, te će ljubitelji perkusionističkog perfomansa dobiti kompletan audiovizuelni doživljaj.

makonda-tracker