Grupa Regina izdaje novi album pod nazivom Vrijeme je

2
Za dve nedelje u prodaji će se naći novi CD grupe Regina Vrijeme je, zajedničko izdanje kuća PGP RTS i Music Star Production
Foto: PGP RTS
Foto: PGP RTS

I posle 19 godina postojanja i nebrojenih hitova, sarajevska grupa Regina je i dalje jedan od najboljih bendova sa prostora bivše Jugoslavije. Zvanična potvrda je usledila i na nedavno završenom Izboru za pesmu Evrovizije u Moskvi, gde je bila najbolje plasiran predstavnik u konkurenciji ex-YU takmičara. Pored toga, pesma Bistra voda je nagrađena nagradom Marcel Bezenquon za najbolju kompoziciju na Eurosongu. Naime, kompozitori prisutni na Eurosongu izabrali su je za najbolju i Aleksandru Čoviću dodelili to laskavo priznanje. Ruku na srce, u toj konkurenciji grupa Regina nije ni imala pravog suparnika, ali to ni malo ne umanjuje uspeh i celokupan kvalitet grupe.

Pesma sa Bistra voda kojom se Regina predstavila Evropi, mnogo više znači domaćoj publici, jer je u njoj sažeto sve što pogađa glavu i srce našeg slušaoca: sećanja na prostore, muziku i osećanja koja su postojala i pre nastanka Regine, koje smo voleli i kojih se svi sa setom sećamo. Grupa Regina je sve to znalački sjedinila, kroz istinsku ljubav prema muzici izfiltrirala i pred publiku iznela.

Na sreću fanova grupe Regina, Bistra voda je samo prethodnica novog albuma Vrijeme je, koji će ova grupa izdati kao zajedničko izdanje PGP RTS-a i Music Star Production, i koji će se u prodaji naći za dve nedelje. I jeste, ponovo je vreme da se Regina vrati na mesto koje joj odavno pripada, i koje je njihovom krivicom neko vreme bilo upražnjeno.

Na albumu se nalazi 11 plus dve bonus pesme - Bistra voda na engleskom i ruskom jeziku.

makonda-tracker