Još svirke na Exit Fusion bini

0
Potvrđeni su i drugi izvođači na Fusion bini Exit festivala i bendovima kao što su The Herbaliser, Deliquent Habits i legendarni Buzzcocks, pridružiće se još Stallingrad Cowgirls, Partibrejkers, Majke, Marčelo, Lollobrigida, Atheist Rap, Hladno Pivo, Bernays P

Sa skandinavskih vrhova, 60 km od arktičkog kruga, gde noćni dani ne ostavljaju mnogo izbora osim da non stop pravite žurke, dolaze Stalingrad Cowgirls! Ove mlade Finkinje nastupaju u subotu 11. jula i donose rock/pop punk/powerpop zvuk, za koji su inspiraciju našle u bendovima kao što su Ramones, Sahara Hotnights i The Donnas. One su tek napunile 18 godina, a nastupale su kao predgrupa muzičarima A liste kao što su Iggy and the Stooges, Muse ili Avril Lavigne.

Hladno Pivo, hrvatski bend impresivnog iskustva i ogromne popularnosti koja ne jenjava s godinama, nastupa u petak 10. jula. Kada se redom nabroje tri elementa Partibrejkers, Fusion stage i 10. jul, većina već zna skoro sve. Oni predstavljaju istoriju i budućnost domaćeg roka, sa pesmama i albumima koji ostaju aktuelni duže od zauvek.

Duh regiona u četvrtak 9. jula donose Majke, izuzetno prepoznatljiv i krajnje autentičan rok-bluz bend iz Hrvatske.

Bernays Propaganda dolaze iz Makedonije, nastupaju 9. jula, a mogu se opisati i kao razigrani newwave/post-punk bend sa šarmantnim ženskim vokalom.

Svako ko je devedesetih godina odrastao/sazrevao/bančio u Novom Sadu jako dobro zna ko su Atheist Rap čija svirka će pogoditi Fusion u nedelju, 12. jula.

Marčelo je jedan od onih umetnika kojima nije dovoljno to što imaju talenat za muziku, osećaj za važne teme, doslednost koja neminovno vodi ka uspehu, već bi bili spremni i da za čas posla izlektorišu recimo ovaj tekst.

Lollobrigida je, kako sami za sebe kažu, najšljokičastiji hrvatski elektro bubblegum trash bend, koji trenutno slavi objavu drugog albuma Lollobrigida Inc.

U petak, 10. jula Orthodox Celts nastupiće na Fusion bini. Reputacija koju je ovaj bend ostvario kod publike, kritike i kolega, mogla bi se opisati kao neoboriva.

Pop-Ups je vrlo mlad bend, koji još uvek nije objavio album, ali zato ima singl Osmeh koji se na listi domaćih singlova u emisiji Pop mašina na radiju B92, zadržao ukupno 14 nedelja od čega 4 nedelje na prvom mestu.

makonda-tracker