Koncert orkestra italijanske policije u Beogradu

0
Povodom Dana Republike Italije prvog juna u 12 časova na potezu od Trga Republike do Beogradske tvrđave orkestar italijanske policije Fanfara della Polizia di Stato održaće muzičku paradu
foto: promo
foto: promo

Ambasada Republike Italije u Beogradu, Grad Beograd, MUP Republike Srbije, Italijanski institut za kulturu i BELEF centar Beograđanima poklanjaju koncert orkestra italijanske policije Fanfara della Polizia di Stato, pod dirigentskom palicom Maestra Đankarla Alesija. Koncert se održava povodom Dana Republike Italije, u ponedeljak, prvog juna 2009. u 12 časova, počinje na Trgu Republike, a završiće se na Beogradskoj tvrđavi, kod Velikih stepenica, nakon muzičke parade koja će prodefilovati Knez Mihailovom ulicom.

Na repertoaru će biti izvedene popularne kompozicije: Marš Šostakoviča, Život je lep, Morikoneov Portret, Sing, sing, sing, Brava mina, Modugno forever, Time to Say Goodbye, Go...

U drugom delu koncerta Orkestar MUP-a Beograda će odsvirati himnu Republike Italije, a nakon njih će La Fanfara della Polizia di Stato odsvirati himnu Republike Srbije, da bi posle toga zajedno nastupili sa Štrausovim Radecki maršom.

Ovo je prvi put da Orkestar Italijanske policije nastupa zvanično u drugoj državi, a čast za njihovu internacionalnu premijeru dobio je upravo naš grad.

makonda-tracker