Happynovisad Stage za Exit 09

0
Happynovisad Stage, druga po veličini elektronska bina na Exit festivalu, nastavlja sa inovacijama uz alternativan elektronski zvuk sa imenima kao što su ARPIAR, N-Type, Hatcha, Sinden, Fake Blood i Das Glow
foto: promo
foto: promo

Aktuelni klupski brend Circo Loco u četvrtak 9. jula predstaviće ARPIAR. Još daleke 1999. godine, ponedeljkom ujutru od juna do oktobra, u klubu DC10 na Ibici, italijani Antonio i Andrea Pelino započeli su koncept celodnevnih after žurki koje stvaraju fenomen klupskog brenda Circo Loco. Koncept koji putuje van španskog ostrva i obilazi najveće metropole i klubove, postao je festivalska atrakcija, te će se na Exitu se predstaviti publici kroz tri vodeća imena etikete. ARPIAR čine tri rumunska DJ-a: Rhadoo, Pedro i Raresh koji pored neprikosnovene pozicije u svojoj zemlji i rezidenturom na Ibici, sve učestalijim nastupima sa svetskim ikonama elektronskog zvuka, osvajaju i svetsku klupsku scenu.

U petak, 10. jula, na Exit stižu lideri etikete Sin City: N-Type i Hatcha. Široko poznati kao najbolji dubstep džokeji na sceni, njih dvojica predstavljaju originalni dub zvuk južnog Londona.

Sinden i Fake Blood predstaviće etiketu Get Familiar u subotu 11. jula. Pre dve godine Sinden i Switch svojoj dvomesečnoj rezidenciji u londonskom klubu Fabric daju ime Get Familiar. Ove serije žurki predstavljaju apsolutnu raznolikost stilova kao što su house i electro, baltimore club, baile funk, hip hop, r n b/soul, dancehall, house/electro, mash ups, global rhythms, miami bass, grime...

Dvadesetdvogodišnji Surkin dolazi iz južne Francuske, i donosi muziku inspirisanu detroitskim ghettotech zvukom, produbljenu istorijom zvukova klupske muzike, sa fokusom na Miami bass, Chicago ghetto i house.

Das Glow rođen je kao Damien Granier u Moskvi, ali živi i radi u Parizu. Njegov primarni muzički uticaj, kako navodi, potiče iz juvelirnice u kojoj je kao dečak šegrtovao. Motorička konstantnost zvukova iz radionice, neočekivano sjedinjavanje različitih zvukova, čudna sinhronizovanost koja dolazi ispod alata, sve je to uticalo na njegov senzibilitet za kombinovanje muzike koji će kasnije upotrebiti, za svoj, u osnovi techno zvuk.

Tokom četiri noći, alternativni projekti bine Happynovisad predstaviće četiri različite muzičke organizacije i kroz neka od svojih reprezentatvnih imena.

makonda-tracker