Din Boumen nastupa u Parobrodu

0
U subotu, prvog februara od 20.30h u UK Parobrod na ekskluzivnom koncertu Black spirituals ritmo + soul duet nastupiće Din Boumen zajedno sa našim poznatim perkusionistom Igorom Vincetićem

Din Boumen, jedan od svetskih najpoznatijih crnih vokala na dvostrukom koncertu u Parobrodu, nastupiće  zajedno sa našim poznatim perkusionistomn Igorom Vincetićem.  Poeta tona, avangarda gospela, rok instumentalista džeza, naslovi su njegovih muzičkih kritika. Din Boumen, proglašen je od strane London Guardian-a kao harizmatičan, duševan i tehnički briljantan...zvezda.

Međunarodno poznat po njegovom tutnjećem baritonu i srceparajućem falsetu, bez sumnje, uveliko doprinosi NYC downtown jazz, rock i avangardnoj sceni. Od 1989, on je ostvaren, masivno talentovan pevač i izvođač. Važno je istaći da je bio član poznate njujorške grupe Screaming Headless Torsos.

Igor Vincetić, jedan od naših najistaknutijih perkusionista, nakon muzičkog usavršavanja u Senegalu, Beninu, Nigeriji, Kubi i Francuskoj, zapaženih nastupa sa velikanima kao što su Femi Kuti, Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo, Fatoumata Diawara, Tony Allen, Archie Shepp, i objavljena tri autorska audio - video singla, privodi kraju rad na svom prvom albumu koji će biti objavljen ove godine.

Din Boumen sa zahvalnošću prepoznaje tradicionalnu crnu duhovnu i gospel muziku kao temelj za njegov kreativni razvoj. Školovan od strane mentora Džona Pakstona i Dr. Džejmsa Mamforda, kasnije nastavlja kod Dejvida Bejkera i Beri Harisa.

Din je učestvovao na koncertnim turnejama sa Kelvinom Belom, Stivom Kolmanom, Čarlijem Hanterom, D.D. Džeksonom, Skofildom, kao i sa njegovim grupama. Pozajmio je glas za dva lika za Sony PlayStation igru Parrappa The Rappa. On je, takođe, istaknuti vokalni izvođač za Québécité, operu koju je komponovao D.D. Džekson, sa libretom koji je napisao rođeni Kanađanin, nagrađivani pesnik Džordž Eliot Klark. 

Karte možete preuzeti svakog radnog dana od 9 – 22h u Ustanovi kulture Parobrod, Kapetan Mišina 6a. Cena karte je 400 din.

 

makonda-tracker