Deep Purple: Veliko regionalno interesovanje za koncert rok legendi

0
Mesec dana pred beogradski koncert legendarne grupe Deep Purple, jednog od najvećih rok bendova svih vremena, pola predviđenog kapaciteta prodato je širom Srbije, ali i celog regiona gde vlada veliko interesovanje.
Deep Purple. Foto: Džim Raket
Deep Purple. Foto: Džim Raket

Za rok spektakl 18. februara u Kombank areni najviše ulaznica van Srbije, prodato je u Sloveniji i Bugarskoj, zatim slede Hrvatska i Makedonija, a ulaznice se prodaju čak i u Austriji, Mađarskoj i Rumuniji, zemljama koje će takođe ugostiti Gilana i društvo na njihovoj svetskoj Now What?! turneji.

Razlog tome su verovatno i cene ulaznica za beogradski koncert koje su među najjeftinijima su na celoj turneji legendarne grupe i mogu se nabaviti već od 2490 dinara za parter! Mesta na tribinama koštaju 3190 dinara za Gold Seats kategoriju, odnosno 3490 dinara za najbolja mesta, tzv. Purple Seats. Fanovi koji žele da slušaju i gledaju Deep Purple iz prvih redova ispred bine, ulaznice za Fan Pit mogu da nabave po ceni od 3500 dinara! Ulaznice se prodaju u mreži Eventima u svim većim gradovima u Srbiji i regionu, na preko 40 mesta u Beogradu kao što su blagajna Kombank arene, Dom omladine, prizemlje šoping centra Ušće, Eventim Bilet na Trgu Republike, lanac Delfi knjižara i dr. Beogradski koncert jedini je na područuju bivše Jugoslavije i ulaznice se mogu lako pronaći u svih većim gradovima putem lokalnih delova evropske mreže Eventima.

Deep Purple - Live at Wacken Open Air 2013:

Jedan od najaktivnijih bendova u istoriji rokenrola, Deep Purple je konstantno na turnejama od ponovnog okupljanja 1984. godine do danas. Prošle godine su predvodili listu izvođača na najvećem evropskom rock&metal festivalu „Wacken“ u Nemačkoj, te osvojili nagradu u Francuskoj za izvođača koji je prodao najviše ulaznica tokom godine sa cifrom od čak 150.000! Na aktuelnoj turneji održali su preko 50 koncerata, a pored beogradskog, očekuje ih još oko 20 po najvećim svetskim arenama. U Beograd dolaze u standardnoj, u proteklih par decenija, ustaljenoj postavi koju pored legendarnog pevača Jana Gilana, čine još bubnjar Jan Pejs (Ian Paice), basista Rodžer Glover (Roger Glover), gitarista Stiv Mors (Steve Morse) i klavijaturista Don Ejri (Don Airey) koji od 2002. godine menja nedavno preminulog Džona Lorda (Jon Lord). Ljubitelje legendarne grupe radovaće set lista koja sadrži najveće hitove iz karijere duge skoro pola veka! Na listi su neizbežne Black Night, Hush, Highway Star, The Mule, Hard Loving Man, te naravno, najpoznatiji rif u istoriji rokenrola Smoke on the Water i brojne druge.

makonda-tracker