Farel Vilijams nominovan za Oskara

0
Farel je nominaciju dobio za najbolju originalnu pesmu Happy, koju je uradio za crtani film Despicable me 2.
Farel Vilijams, Guliver/Getty images
Farel Vilijams, Guliver/Getty images

Pesma Happy, naći će se na novom albumu na kome Vilijams radi, a koji je najavljen za ovu godinu (SONY Music/Menart). Za singl je snimljen, u istoriji, prvi muzički, dvadesetčetvoročasovni video koji je predstavljen kao interaktivni spot koga prate različite priče i ljudi koji igraju uz pesmu.

Farel je jedan od onih kreativaca koje je prepoznala i struka i publika.

2013. godina bila je jedna od onih koje će Farel dugo pamtiti. Naime, Get Lucky s Daft Punkom i Blurred Lines s Robinom Tikom, su najuspešniji i najprodavaniji singlovi u minuloj godini. Na obe pesme Farel je učestvovao kao izvođač i jedan od autora. Za taj rad, nominovan je u čak sedam kategorija za dobijanje Grammy nagrada, čija je dodela 26. januara ove godine. Na 56.godišnjoj dodeli Grammy nagrada, Farel Vilijams je najavljen i kao izvođač.
Upravo zbog toga, Columbia Records je sa ponosom potpisala ugovor s ovim Grammyjem nagrađivanim producentom i pevačem.


- Kada smo se u januaru 2013. udružili s Farelom, osetili smo da je opet došlo njegovo vreme. Od tada su Blurred Lines i Get Lucky definisale pop muziku 2013. godine, a sad se pripremamo da lansiramo Farela kao solo superzvezdu u 2014. godini.

- Happy je samo početak – uzbuđeno konstatuje direktor Columbije Records, Rob Strindžer.

Ono što znamo je da uz novi album, Farel uporedo radi na nekoliko muzičkih projekata svojih kolega i koleginica, ali i da će imati pesmu koja će se naći na soundtracku za film Amazing Spiderman 2.

Farel Vilijams je redefinisao izraz cool za sve nove generacije. Sa svojom kreativnom energijom, koristeći muziku, modu i dizajn, stalno iskazuje svoj specifičan stil. Sa preko 100 miliona producentskih kopija prodatih širom sveta, njegova muzika zvuči originalno i sveže.

makonda-tracker