Goblini novim spotom upozoravaju Evropu

0
Pank rokeri Goblini odlučili su da ove zime politički malo prodrmaju stvari izabravši angažovanu pesmu Evropo za drugi singl/spot sa aktuelnog CD albuma Roba s greškom, kog će promovisati osmog marta velikim beogradskim koncertom u Hali sportova.
Goblini, Marko Ristić foto
Goblini, Marko Ristić foto

Pesma koju ironično otvara citat himne Evrpske Unije Ode radosti, a stihovi upozoravaju Stari kontinent na blagodeti koje im donose Srbi i ostala svadljiva jugoslovenska plemena, dobila je danas odgovarajuć spot simbolično prošaran tehničkim neispravnostima, i obogaćen prigodanim stajlingom i plesnom koreografijom frontmena Branka Golubovića-Goluba.

- Mislimo da nema potrebe da se ta pesma posebno objašnjava. Na žalost, ali tako je. Govori o zemlji u kojoj smo nekada živeli, o ljudima i narodima koji su živeli u toj zemlji, a sada imaju svoje države. U toj pesmi se obraćamo Evropi, ali je na žalost to priča o nama - kažu Goblini.

Goblini su jesenas objavili posle 14 godina pauze povratnički CD album Roba s greškom, za promotersku kuću Long Play, koja je i organizator njegove koncertne promocije osmog marta u beogradskoj Hali sportova.

- Radujemo se koncertu u Hali sportova, jer znači otvaranje jednog novog poglavlja u karijeri Goblina - naglašava Golubović.
- Veoma nam je važno to što će prvi koncert na promotivnoj turneji albuma Roba s greškom biti održan u prostoru u kome su tokom proteklih decenija održani neki veoma značajni koncerti - zaključuje on.

Poslušajte pesmu Evropo:

makonda-tracker