Zabiela otvara Refresh festival

0
Trenutno najpopularniji engleski DJ James Zabiela otvoriće treći Refresh festival u četvrtak 30. jula u Kotoru. Publiku u Maximusu očekuje neponovljiv nastup verovatno najvećeg DJ talenta današnjice
foto: promo
foto: promo

Na apsolutnom vrhuncu karijere, James Zabiela u Maximus dolazi sa novim miks albumom iz edicije Master Series prestižne etikete Renaissance. Prošlu godinu označio je sa nekoliko kolosalnih izdanja poput Perseverance i Phaser Fire, remiksovao je Radiohead i Ladytron, i krajem prošlog meseca objavio aktuelni Darkness EP.
Zabiela svoju strast za muzikom razvija uz svog oca koji je radio u prodavnici ploča i donosio kući rana acid house i techno izdanja.

- Imao sam samo 12 godina, ali i dalje čujem tutnjavu kroz pod svoje spavaće sobe - priseća se detinjstva slavni DJ.

Već sa 15 godina i sam postaje jedan od urednika ponude ploča u toj istoj prodavnici, zahvaljujući čemu i sam postaje vlasnik izuzetne kolekcije koju ubrzo počinje i da koristi u prvim DJ nastupima po severu Engleske.

U to vreme, Zabielin muzički radar podešavaju njegovi prvi pravi uzori, superzvezdani tandem Sasha i John Digweed. Kroz poznanstva koja mu je prodavnica ploča donela, dobija prve rezidenture u klubovima, ali njegova želja za ozbiljnijim muzičkim izrazom ga vodi sve do pobede na prestižnom Bedroom Bedlam takmičenju magazina Muzik.

Nošen uspehom, iz rodnog Sauthemptona stiže do Londona i Digweedove etikete Bedrock gde ga prvi primećuje Lee Burridge i oduševljen stilom i neverovatnim tehničkim sposobnostima mladog Zabiele, nudi mu seriju nastupa sa najvećim imenima svetske DJ arene. Ubrzo ga primećuje i sam Digweed koji ga uključuje u serijal Bedrock žurki, a Sasha ide korak dalje i potpisuje Zabielu u ponudu svoje buking agencije. Ibica je bila spremna za novu zvezdu.

Ubrzo nastupa na dvadesetom rođendanu prestižnog kluba Space, nakon čega kreće serija neumornih internacionalnih putovanja, a karijera se razvija vrtoglavim naletima uspeha. Svet postaje svestan mladog vunderkinda čiji nastup postaje revija najnaprednije DJ veštine dotad. Uvek korak ispred nove tehnologije, Zabiela koristi gramofone, diskove, softver, MIDI uređaje, eksterne efektore i pre svega neverovatnu kreativnost u korišćenju sve te opreme u savršeno izbalansiranom progressive-breakbeat-house setovima. Oduševljenoj publici širom planete ubrzo postaje jasno da je reč o apsolutno posvećenom genijalcu, otkriću kakvo je svojevremeno bio veliki Jeff Mills, ali ujedno i velikom šoumenu klase jednog Carl Coxa.

Zabiela se sa pravom smatra za lidera novog talasa globalnih DJ zvezda, a njegove DJ veštine već su mitskih razmera. Potpunu posvećenost publici Zabiela bez razlike redovno dokazuje u brojnim globalnim putovanjima po najvećim festivalima i rasprodatim klubovima. Nekoliko dana pre svog tridesetog rođendana, čast da 30. jula otvori Refresh 2009 imaće ovaj uvek nasmejani Englez.

Od prvog juna u prodaju biće puštene četvorodnevne ulaznice za ovogodišnji Refresh festival i to po prvoj, promotivnoj ceni od 39 evra u Crnoj Gori, odnosno 3700 dinara u Srbiji. Sledeća pretprodajna cena biće 44 evra ili 4200 dinara. Broj ulaznica po ovim cenama je veoma ograničen. Cena ulaznica u redovnoj prodaji biće 49 evra ili 4700 dinara. Ulaznice će se prodavati u svim T-Centrima Crnogorskog Telekoma i u Gigstix prodavnicama u Beogradu i Novom sadu, ali i putem sajtova Gigstix.com i Refreshfestival.com.

makonda-tracker