Ponovo radi bioskop u Filharmoniji

0
Beogradska filharmonija obeležava Novu godinu po Julijanskom kalendaru izvodeći muzičke partiture iz najpoznatijih filmova domaće kinematografije, 16. januara, na Kolarcu, sa početkom u 20 časova. Filharmonija će dočarati bioskop u koncertnoj dvorani. Umesto c
Vladimir Kulenović, promo foto
Vladimir Kulenović, promo foto

Ovu muzičku sinemaniju predvodiće mladi Vladimir Kulenović, rezidencijalni dirigent Beogradske filharmonije.

On je dirigent koji gradi izuzetno uspešnu karujeru u SAD-u.

- Najveće zadovoljstvo i jedinstvena čast mi je da započnem ovu godinu sa svojim najdražim kolegama na svetu - muzičarima Beogradske filharmonije. Repertoar ovog koncerta obuhvata izbor iz filmova koji su nam svima mnogo značili dok smo odrastali, a za mene ima posebnu, nostalgičnu lepotu. Filmska umetnost je imala veliki udeo u mom razvitku i kao čoveka i umetnika. Raduje me da taj afinitet mogu da podelim sa muzičarima Beogradske filharmonije i voljenom publikom kroz naš zajednički muzički jezik - kaže Kulenović.

Muzičke partiture srpske kinematografije - jednog od najblistavijeg simbola domaće proizvodnje, učinile su filmove neprolaznima a dela koja će izvesti Filharmonija potpisuju kompozitori Zoran Simjanović, Voki Kostić, Mića Marković, Danilo Danilović kao i popularni Manjifiko.

Poslednji koncert iz ciklusa Nove godine zakazan je za 30. januar kada se obeležava Kineska Nova godina koncertom koji će predvoditi šef – dirigent Muhaj Tang.

makonda-tracker