Explosive Stage na desetom Exitu

0
Explosive bina na proslavu deset godina Exita dovodi neke od najboljih i najvažnijih bendova koji proizvode lepezu različitih teških zvukova povezanu metalnom žicom. Na jednoj od najpopularnijih bina na Exitu tokom četiri dana nastupiće My Dying Bride, Deathst
My Dying Bride - foto: promo
My Dying Bride - foto: promo

Američki bend Death Angel nastupiće u noći 9. jula. Ovaj trash-heavy-rocky bend iz San Franciska ima iza sebe 20 godina iskustva i bio je svedok promena i čudnih puteva najžešćeg žanra u muzici, ali je sve vreme čuvao ono što je najvažnije - old school kvalitet.

Britanski bend My Dying Bride nastupiće na Explosive bini u petak, 10. jula. Za njih bi se moglo reći da su svetionik doom metala još od kako su izdali debi album As The Flower Withers 1992. godine.

Nastavljajući da uvozi najbolje iz Švedske, Exit festival i Explosive bina predstavljaju vam svoje prijatelje koji su 2006. godine razneli glavnu binu Exit festivala – Deathstars nastupaju u subotu 11. jula. Oni su svakako jedan od vodećih bendova na ovoj sceni i jedan od hedlajnera ove bine.

Walls of Jericho na Explosive bini će u nedelju, 12. jula doneti svoju vrlo specifičnu formu metala. Momci iz Detroita prošle godine su izdali dugo očekivani četvrti studijski album The American Dream koji prati liniju metal i hardkor/pank zvuka po kojem je bend poznat.

Još jedna metalna kataklizma očekuje Explosive binu u četvrtak 9. jula, u vidu kanadskog benda Kataklysm.

Sa domaćeg terena u petak, 10. jula, dolaze May Result.

Švedska snaga Sabaton dolazi na Explosive u subotu, 11. Jula, a u nedelju, 12. jula, stiže i američki bend Comeback Kid. Keep of Kalessin, norveški atipičan dark metal bend koji pored uobičajenih instrumenata sviraju klavijature i sintisajzere nastupiće na Explosive bini u četvrtak, 9. jula. Mračan zvuk sudbine donosi bend iz Srbije The Stone koji će nastupiti 9. Jula, kao i srpski speed metal bend Annathema. Jedan od najeminentnijih, obećavajućih i uticajnih bendova koji su ikada potekli sa prostora nekadašnje Jugoslavije, Vrisak Generacije, ima čast da zaokruži program na ovoj bini 12. jula. Beogradski bend Hetera nastupiće treći put na Explosive bini u petak, 10. Jula, a Amon Din, bend koji se rodio u planinama zapadne Srbije, stiže u Novi Sad u subotu, 11. jula.

Defeater dolaze iz Bostona i 12. jula donose hardkor i pank zvuk ugrađen u metal kao osnovu. Istog dana nastupa još jedan bend iz Bostona, The Red Chord.

U četvrtak 9. jula nastupiće i Ormus koji dolazi iz Bosne i Hercegovine, a iste večeri nastupiće i jedan od najvećih mladih nada domaćeg zvuka, Infest iz Jagodine, te mađarski bend Casket Garden. Domaći bendovi Sangre Eterna i Never Lost, nastupaju 10. jula, kada na istoj bini sviraju i američki bend Obsured, Hobsons Choice iz Bosne i Hercegovine, bugarski bend The Revenge Project i slovenački bendovi Dweal i Dickless Tracy.

Domaći metal bendovi Nadimac, Dredd Up i Rain Delay nastupiće 11. jula sa češkim bendom Oblomov i slovenačkim metalcima Scaffold.

Na Explosive bini 12. jula nastupiće i domaći bendovi Blank File, Lock Down i Dead Rise, koji iste večeri dele Explosive binu sa grčkim bendovima Voldera Cult i Descending.

makonda-tracker