Novogodišnji koncert na Kolarcu

0
Kralj violine Robi Lakatoš i Gudači Svetog Đorđa nastupiće 13. januara u 20 sati u Kolarčevoj zadužbini, a na programu su dela tradicionalne mađarske i ciganske muzike. Gost koncerta biće Đaz bend (Gyass band) iz Subotice.
Kolarac, foto: logo
Kolarac, foto: logo

Romski violinista Robi Lakatoš vrhunski virtuoz i muzičar izuzetne stilske raznovrsnosti, podjednako fantastično izvodi dela klasične muzike, džeza i mađarske narodne muzike, a na koncertu ce svirati i sopstvene autorske kompozicije.

Lakatoš je jedan od retkih muzičara koji prkosi standardnoj definiciji violiniste i umetnika. Njega nazivaju Violinista đavo, virtuozom klasične muzike, džez improvizatorom, aranžerom i kompozitorom, a on je u stvari sve navedeno u jednom. On je posebna vrsta univerzalnog muzičara koji se retko sreće u našem vremenskom okviru.

Đaz bend iz Subotice je izgradio jedan novi muzički izraz, po kojem je i dobio naziv (Đaz). Nastupe Djaz benda krasi bogatstvo harmonija, izuzetna tehnika, stalna improvizacija i fantastičano scensko izvodjenje koje dovodi publiku do iskrenog ushićenja.

Kamerni orkestar Gudači sv. Đorđa vec 22 godine organizuju tradicionalne novogodisnje koncerte koji predstavljaju najprestižnije kulturne i zabavne događaje u Srbiji. u sezoni 2013/2014. Gudaci Sv. Djordja organizovali su dva novogodisnja koncerta, 28. decembra 2013. i 13. januara 2014.

U duhu praznika, prvi koncert pod upravom gosta-dirigenta Srboljuba Dinića bio je posvećen tangu i argentinskim kompozitorima Astoru Pjacoli i Karlosu Gardelu, dok je tema drugog prazničnog nastupa strastvena ciganska muzika.

Karte su u prodaji na Biletarnici Kolarca, koja će ponovo biti otvorena posle praznika 08.01.2014. godine.

makonda-tracker