Drugi Amstel unplugged koncert u Parobrodu

0
Nastupom grupe Hornsman Coyote &Soundsystem uz specijalne goste, u Ustanovi kulture Starog grada Parobrod, nastavljena je sezona kreativnih unplugged nastupa poznatih muzičkih sastava, na kojima se bendovi predstavljaju u svojim neobičnim izdanjima.

U prednovogodišnjoj svirci u prepunoj sali Parobroda publika je uživala u kvalitetnom zvuku organskog regea koji su Coyote i ekipa spremili specijalno za ovu priliku.

Hornsman Coyote nastupio je u izdanju u kome je obišao svet. Postavu grupe Soundsystem, koja je zabavila publiku,čineMartinees selacta kao selektor, Dju prateći vokal i specijalni gost na klaviru, Vladimir Krkljuš. Partneri u projektu Amstel unplugged, UK Parobrod i kompanija Amstel, udružili su se realizaciji ove kreativne ideje, kako bi svim ljubiteljima kvalitetnog akustičnog zvuka pružili nezaboravan provod, ali i doživljaj novih mogućnosti izražavanja.

Koncept Amstel unplugged koncerata, koji će se održavati u kontinuitetu sve do maja 2014. godine, kreirali smo tako da publici pružimo unikatno iskustvo uživanja u umetničkoj strani muzike, njenoj ekspresiji i iskonskoj muzičkoj energiji, prenesenoj direktno, akustičnom izvedbom u ušuškanoj i intimnoj atmosferi Parobroda - rekla je Milena Rajković, direktorka ustanove kulture Starog grada.

Nakon veoma posećenih nastupa bendova Vasil Hadžimanov Trio inašeg međunarodno najpoznatijeg rege autora, Nemanje Kojića Kojota, frontmena benda Eyesburn zajedno sa bendom Soundsystem i specijalnim gostima, naredni ekskluzivni koncerti u UK Parobrod biće održani početkom iduće godine,1. februara 2014.nastupiće rok sastav Rebel Star, a tri nedelje kasnije, 22. februara 2014. godinepoznati pop-rok bend Kristali.

Parobrod je tokom protekle tri godine organizovao čak četiri potpuno različita muzička programa, klasičnu scenu, World Music, DasBoot jazz scenu i ediciju Rock’n’Dorćoll, sa više od 80 koncerata. UK Starog grada osnovana je u martu 2010. godine i zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih, ali i podršci opštine Stari grad, realizovala je više od 500 različitih programa. 

makonda-tracker