Bitlsi na koncertu Bajage i Instruktora u Novom Sadu

0
Beatles tribute bend Bestbeat nastupiće kao predgrupa Bajagi i Instruktorima 27. decembra u velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu

Bajaga i Instruktori ovim koncertom završavaju zuzetno uspešnu turneju povodom CD albuma Daljina, dim i prašina!

- Jako nam je drago što su nas Bajaga i Instruktori pozvali da nastupimo pred tako velikim auditorijumom. Naš nastup ispred Bajage nije slučajan, jer kod njega nesumnjivo postoji uticaj liverpulske četvorke, kao i kod mnogih svetskih muzičara. Ko nije slušao Bitlse, a bavi se pop muzikom - tu nešto nije u redu! - kaže član Bestbita Damjan Dašić.

Osim što su Bajaga i Instruktori na kraju pesme Samo nam je ljubav potrebna obradili All You Need Is Love Bitlsa, Dašić podseća na još jednu vezu beogradskog i liverpulskog benda - basista Miroslav Cvetković-Cvele i bubnjar Čeda Macura učestvovali su na albumu Rubber Soul Project (1996), na kom je grupa Bitls entuzijasta izmaštala svoje verzije njihovih pesama, koje nisu snimljene i od kojih su ostali poznati samo naslovi.

- Sada smo kao Bestbit učestvovali u snimanju drugog dela tog albuma, gde sam ja bio producent. Čeda je pevao jednu kompoziciju, Cvele je bio supervizor, a Saša Lokner je svirao neke klavire na tom albumu čiji se izlazak očekuje početkom sledeće godine. Na posredan način sarađujemo jako lepo sa Bajagom i Instruktorima! - objašnjava Dašić.
 
Za koncert Bajage i Instruktora koji nosi naziv Stari put za Novi Sad trenutno ulaznice koštaju 800 dinara za parter i 1.000 dinara za tribine, ali će od 20. decembra važiti nove cene - 1.000 dinara za parter i 1.200 dinara za tribine. Prodaja ide preko blagajne Spensa i mreža Gigstix i Eventim.

makonda-tracker