Mariza: Spektakl sa gostima u Sava Centru

0
Portugalska fado diva Mariza potvrdila je još jednom da uživa status jednog od najomiljenijih inostranih izvođača u Srbiji - u četvrtak, 12. decembra održala je u poslednjih nekoliko godina peti koncert pred ispunjenim beogradskim Sava centrom.
Mariza, Boris Vezmar foto
Mariza, Boris Vezmar foto

Gitare (akustična, portugalska i bas), bubanj i savršen glas Marize, bili su više nego dovoljni za još jedan muzički spektakl Sava centra. Beograđani su godinama unazad navikli da od kraljice fada ne dobiju ništa manje od savršenstva, što im je portugalska pevačica i sinoć pružila.

Portugalka je i ovaj put pokazala da je umetnica koja ima izuzetnu duhovitost i sposobnost da pokrene publiku. Savršeno dozirano smenjivanje emocija uz moderni i tradicionalni fado vladali su Sava centrom puna dva sata.

Dobru atmosferu dodatno je zakuvao perfektno uvežbani kvartet koji prati Marizu na ovoj turneji, kao i fado nada Fabija Rebordao, koju je otkrio producent i kompozitor Žorži Fernadno.

Fabija je zajedno sa Marizom izvela Meu Fado Meu, a potom je sama otpevala dve svoje pesme, koje su se, sudeći po energičnim aplauzima, veoma dopale auditorijumu. Za vrhunac nastupa ostavljeno je gostovanje srpskog multiinstrumentaliste Slobodana Trkulje.

makonda-tracker