Slobodan Trkulja na turneji

1
Naš afirmisani evropski umetnik Slobodan Trkulja će u okviru svoje turneje po Srbiji nastupiti 29. maja u Madlenianumu, gde će beogradskoj publici predstaviti jedinstven umetnički događaj – koncert Muzika istočnog carstva
foto: promo
foto: promo

Slobodan Trkulja 2009. godinu počeo je u januaru, fantastičnim solo koncertima u Madlenianumu i SNP-u u Novom Sadu, gde je izveo spektakularne koncerte pod nazivom Muzika sa 15 instrumenata. Nakon ova dva koncerta koji su dobili izuzetno pozitivne kritike i oduševili publiku, Trkulja je krenuo na turneju, tokom koje će od aprila do juna nastupiti u mnogim gradovima Srbije.

Trkulja, koji već godinama osvaja evropsku publiku svojim fantastičnim glasom i sviračkim umećem na tradicionalnim srpskim instrumentima, poznat je po talantu da svira na velikom broju instrumenata. Pored klarineta i saksofona, svira i srpske gajde, kavale, frule, flautu, diple i dvojnice, makedensku tamburu, ličku samici, razne vrste gitara, nežni i melodični jermenski duduk, a nisu mu strani ni tradicionalni udarački insrumenti.

Publika u Užicu, Kraljevu, Nišu, Somboru, Vršcu, Beogradu i Zrenjaninu, imaće na koncertu priliku da uživa u njegovoj jedinstvenoj ulozi jednočlanog orkestra, a 29. maja u Madlenianumu, Trkulja će nastupiti sa orkestrom Balkanopolis i beogradsku publiku povesti na neobično muzičko putovanje, put modernog zvuka istočnog carstva.

makonda-tracker