Elemental sutra u Novom Sadu

0
Zagrebački sastav Elemental u Novom Sadu, sedmog decembra svira treći koncert u Srbiji u okviru regionalne turneje povodom petnaest godina rada. Popularn apevačica Remi i ekipa stižu u klub Quarter, a koncert počinje u 22 časa.
elemental, promo foto
elemental, promo foto

Malo je bendova na sceni bivše Jugoslavije koji su, poput Elementala, uspeli da od albuma do albuma stalno inoviraju i napreduju, i da, pored jasnog političkog angažmana protiv establišmenta i vladavine gluposti, bez straha da govore o temama poput nasilja nad ženama, korupciji i kvaru u mentalitetu, traju deceniju i po. A da ih publika sa svih strana naših jezika poštuje i prati. Prošle nedelje je hrvatski Rolling Stone objavio da je njihov treći singl, pesma Prokleta ljubav, sa aktuelnog albuma U redu je statistički najslušaniji u regionu.

Ideja koja stoji iza koncerata je prošetati kroz 15 godina delovanja benda, ali s naglaskom na poslednji album koji izaziva sjajne reakcije publike.

- Divna atmosfera i u Beogradu i u Nišu, ljudi koji znaju sve pesme, ne ustežu se da nam pruže ljubav i energiju, i ta razmena super funkcionira, ono kad se ne osetiš umorno posle dva i po sata koncerta već letiš – istiće Remi.

makonda-tracker