U prodaji ulaznice za koncert Leonarda Koena

0
Danas su puštene u prodaju ulaznice za koncert čuvenog Leonarda Koena, koji će se održati drugog septembra u Beogradskoj areni
foto: promo
foto: promo

Ulaznice se prodaju po cenama od 2800, 2950, 3200, 3400, 3450, 3800 i 4200 dinara, a mogu se nabaviti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, Card Service, IPS Mamut Store, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

Leonard Koen je prošle godine objavio početak svoje svetske turneje odmah posle ceremonije primanja u Rokenrol hol slavnih u hotelu Woldorf Astoria, što je označilo njegov povratak u arene posle pauze od 15 godina. Turneju je započeo koncertom u Torontu šestog i sedmog juna 2008, jer je taj grad bio mesto gde se razvila njegova umetnička karijera. Nastavio je sa nastupima u Evropi.

Koen je nesumnjivo jedan od najvećih pevača i tekstopisaca našeg vremena. Na ceremoniji primanja u Rokenrol Hol slavnih, Lu Rid je izjavio:

- On je bez sumnje jedan od najvažnijih i najuticajnijih kantautora našeg doba, figura čiji opus, kako vreme odmiče, dobija sve više na dubini i misteriji.

Pored Koena u Hol slavnih uvršteni su i: Madona, Džon Melenkamp, The Dave Clark Five i The Ventures.

Čuveni i priznati kantautor prvi put se pojavio na svetskoj sceni kao veoma uticajni mladi talenat tokom 60-ih godina prošlog veka. Njegovi albumi se smatraju klasicima: Songs Of Leonard Cohen (1967.), Songs Of Love And Hate (1970.), I’m Your Man (1990.), The Future (1992.), Ten New Songs (2001.) i Dear Heather iz 2004. godine. Podjednako je priznat i kao muzičar i kao tekstopisac.

Mnogi autori su obrađivali njegove pesme, i to veoma uspešno, a svaka verzija je bila pokušaj da se što više približi Koenovoj enigmatskoj muzici. Od obrade Džudi Kolins ( Judy Collins) Suzanne do Džefa Baklija (Jeff Buckley) sa pesmom Hallelujah, Koenove pesme su putovale daleko kao i sam njihov autor.  Među Koenovim poklonicima nalaze se: U2, REM, Sting, Nik Kejv (Nick Cave), Rufus Vejnrajt (Rufus Wainwright) i pokojni Džoni Keš (Johnny Cash).  Procenjeno je da su njegove pesme obrađene čak 1330 puta od strane umetnika koji su ostvarili diskografsku karijeru.

Koenova turneja, započeta 2008, biće velika poput njegovog uticaja. Nastupio je na legendarnom festivalu Glastonberi 29. juna 2008. pred 150 000 obožavalaca. Pored festivala održao je koncerte i na džez festivalu u Montreu, u O2 Areni u Londonu, u Soni centru u Torontu i u operi u Mančesteru. Rob Halet iz kompanije AEG je izjavio:

- Za mnoge će ova turneja biti jedinstvena prilika da jednom u životu vide legendu, kakva je Leonard Koen. Mi, kao kompanija smo počastvovani što donosimo širom sveta ovu dugo iščekivanu turneju.

Turneja obuhvata nastupe za verne fanove, od intimnije atmosfere pozorišta pa sve do rok festivala i velikih arena, dokazujući da se Keonova muzika i stihovi prenose generacijama i među svim narodima. Na turneji su mu se pridružili ugledni muzičari: Rosko Bek (Roscoe Beck) - bas i vokal, Nil Larsen (Neil Larsen) - klavijature, harmonika, duvački instrumenti, Bob Mecger (Bob Metzger) -  gitara, bas gitara i vokal, Havier Mas (Javier Mas) – akustična gitara i žičani instrumenti, Kristin Vu (Christine Wu) – violina, viola, violončelo i klavijatura, Rafael Gajol (Rafael Gayol) – bubnjevi i perkusije i Dino Soldo (Dino Soldo) – klavijatura, saksofon, vokal. 

Koen je tokom  svoje celokupne karijere objavljivao albume za kuću SONY/BMG. On nastavlja sa pisanjem novih pesama, koje publika uvek dočeka sa oduševljenjem.

On je izvan svakog poređenja sa drugim umetnicima, originalan autor koji doprinosi muzici i književnosti sa prosvetljujućim stihovima o ljubavi, seksu, smrti i religiji.

Ova svetska turneja ima grandiozne razmere, ali je i više od toga, željno očekivani povratak koncertnih nastupa Leonarda Koena je pravi nastavak nove muzičke istorije.

Širom sveta concert promoviše kompanija AEG Live.

makonda-tracker