Evrovizija: Srbija među prvih deset

1
Po istraživanju CFC agencije koja se bavi Pesmom Evrovizije, Srbija je zauzela treće mesto zato što uvek na takmičenje šalje odlične pesme i na najbolji način predstavlja domovinu
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Još od kada je Evrovizija prvi put organizovana davne 1956. godine, ESC porodica samo je rasla. Festival je postajao sve popularniji, a sam šou iz godine u godinu gleda sve više ljudi koji se broje u milionima. U 2004. godini ukupan broj zemalja koje su učestvovale na Evroviziji porastao je na 46 zbog čega je uvedeno polufinalno veče.

Prema istraživanju CFC agencije deset najboljih zemalja na Evroviziji su Grčka (132), Ukrajina(129), Rusija (125,5), Srbija (110), Truska (93.5), Bosna i Hercegovina (90,5), Rumunija (79.5), Švedska (64,5), Jermenija (59,5) i Letonija (57,5). Ove zemlje pokazale su neverovatne rezultate i odlične performanse svaki put.

Inače, najveće zasluge za ovako dobre rezultate Srbije imaju Željko Joksimović koji je pevao pesmu Lane moje, Marija Šerifović sa pesmom Molitva, ali i Jelena Tomašević koja je prošle godine našu zemlju predstavljala sa pesmom Oro.

Ksenija Konić

makonda-tracker