Depeche Mode izložba u Beogradu

0
State Of Exit i Kontra magazin uz podršku kompanije Carlsberg Srbija, organizuju izložbu Fan of the Universe posvećene bendu Depeche Mode povodom njihovog prvog nastupa u Srbiji na Tuborg Green Festu. Otvaranje izložbe održaće se u četvrtak 14. maja, sa početk

Izložba je plod zajedničke saradnje State of Exit i Kontra magazina, ali i svesrdnog učešća domaćih fanova benda Depeche Mode koji su svoje predmete vezane za bend pozajmili kao eksponate i time pokazali posvećenost jednom od najvećih svetskih bendova svih vremena.

Svi posetioci izložbe biće u prilici da vide više od 70 postera i isečaka iz novina, uglavnom iz osamdesetih godina prošlog veka, novinske članke iz domaće i strane štampe, umetničke radove inspirisane bendom koje su uradili fanovi, ploče, CD i DVD izdanja. Na izložbi će biti prikazan i video snimak koncerta u Budimpešti sa turneje Playing The Angel koji su mađarski fanovi snimili sa deset kamera i montirali kao nezvanično DVD izdanje!

Na izložbi će biti predstavljena i zvanična biografija sastava Depeche Mode na srpskom jeziku, autora Stiva Malinsa, pod nazivom Black Celebration. Knjigu je u Srbiji objavila izdavačka kuća Laguna prema prevodu Dejana Cukića. Biografija je napisana uz saradnju članova benda, a pokriva izuzetnu, skoro trideset godina dugu karijeru povučenog i često neshvaćenog sastava koji je prodao više od 80 miliona albuma širom sveta i nastavlja da stvara nove hitove i rasprodaje koncerte. Ovo je celovita priča o promenama, savršenstvima, tragedijama i uspesima grupe Depeche Mode. Black Celebration pokriva celokupnu istoriju grupe uključujući i snimanje prošlog albuma Playing The Angel, kao i malo poznate detalje o raspadu koji su za dlaku izbegli, čime se izdvojila kao njihova najbolja biografija.

Izložba je ujedno i promocija novog Depeche Mode albuma Sounds of The Universe (Mute/Dallas records) koji je već dve nedelje najprodavanije izdanje u Evropi i na visokom trećem mestu američke top liste albuma! Organizaciju izložbe pomogli su i Dallas records kao i domaći fan klub benda Depeche Mode, Faith And Devotion. Kontra magazin ovom izložbom obeležava pet godina od osnivanja.

Tuborg Green Fest u Srbiji na kojem će 20. maja na Ušću pored Depeche Mode nastupiti i liverpulski bend Ladytron i elektro pankeri Motor, organizuju The State of Exit, Carlsberg Srbija i Live Nation.

makonda-tracker