Lena Kovačević održaće koncert 7. decembra u Domu sindikata

0
Pop pevačica Lena Kovačević održaće koncert u Beogradu, 7. decembra u Domu sindikata, kao deo koncertne promocije novog albuma San, u izdanju PGP RTS. Ulaznice su dostupne na svim Eventim prodajnim mestima i blagajni Doma sindikata po cenama 1200 i 1500 dinara
Lena Kovačević
Lena Kovačević

Lenin nastup biće sofisticirani kolaž pop i džez muzike, sačinjen od nekoliko obrada poznatih numera: Nisi me bio vredan ti, Tišina, Da ti kažem šta mi je, Srce od meda, kao i nekoliko autorskih pesama sa novog albuma, sjajnih autora sa naših prostora, među kojima su: Vlada Marković, Dušan Kovačević, Ivan Ilić i Saša Milošević Mare. Na koncertu će se čuti i numere sa prethodnog albuma Dobar dan za pevanje kao i novi singlovi San i Osećam.

U pripremi su nastupi širom Srbije, u regionu i inostranstvu.

Lena Kovačević rođena je u Beogradu gde je završila srednju muzičku školu, odsek klavir. Diplomirala je džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora.  Snimala je, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije i regiona. 2003.godine peva u filmu Profesionalac, sa Bajagom.

U Holandiji je dugi niz godina sarađivala sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a  (saradnika Dianne Krall, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band.  Prvi autorski album Dobar dan za pevanje (PGP RTS) izašao je 2009. godine, inspirisan džez i pop muzikom, kao i zvukom Balkana.

Lena i njen bend u junu 2011. godine nastupili su na severu Kipra na festivalu gde su do sada učestvovali između ostalih i Cesaria Evora, Boney M, Goran Bregović, RendiKravford i mnogi drugi. U Srbiji se izdvajaju nastupi u Bitef Teatru, na Mokranjčevim Danima, u Sava Centru, Nishville festivalu, Domu Sindikata, Kolarčevoj zadužbini. 

Lena je 2011. godine bila član žirija u izuzetno gledanoj emisiji Prvi Glas Srbije. Pored muzičke karijere bavi se i pedagoškim radom, predaje pevanje u edukativnom centru Lekart.

makonda-tracker