Koncerti Doris Dragović u Beogradu i Novom Sadu

0
Doris Dragović, jedna od najboljih vokalnih solistkinja sa prostora bivše Jugoslavije, održaće dva velika solistička koncerta, 14. februara u beogradskoj Kombank Areni i 8. marta novosadskom u Spensu.
Doris Dragović, foto: Promo
Doris Dragović, foto: Promo

Prethodnih 30 godina Doris Dragović je oduševljavala svojim pesmama i pojavom. Njenu bogatu karijeru obeležili su brojni albumi, nastupi na festivalima, kao i dva nastupa na pesmi Evrovizije.

Ljubitelji dobre muzike Doris Dragović svrstavaju u zvezde čiji sjaj ne bledi i koje su uvek na vrhu ali nikada nisu bile deo tipičnog estradnog sveta. Nakon velikog hita Željo moja sa kojim je predstavljala Jugoslaviju na pesmi Evrovizije 1986. godine, njena karijera išla je uzlaznim tokom. Ređale su se pesme i albumi koji su nosili etikete zlatna, dijamantska, platinasta, velike turneje i koncerti.

Iako su mediji želeli da je stalno prate, Doris Dragović je više od decenije bila povučena od javnosti ne dajući intervjue i izjave na temu svog profesionalnog i privatnog života. 

- Moji argumenti za postojanje na sceni su čisto umetničke prirode.U što su težem obliku bili, to je bio veći izazov. Ljudi su tako i sudili o meni. Ali, scena je samo moja uloga, to nisam ja - izjavila je ona.

- Rekla bih da je, dakle, moju poslednju deceniju obeležilo sazrevanje i lepo putovanje prema mudrosti. Naizgled nebitne stvari na koje se više i ne osvrćemo, zapravo su sam život… Ljudi, savest, ljubav, vreme. Ne mogu sabrati proživljeni dan ako živim prebrzo. Zato mi treba odmak od vreve, gužve, bezglave i bezrazložne žurbe, pa ih i ne podnosim. Ja zaista živim činjenicu da ‘mi malo za sriću triba’ - a ljudi, ljubav, savest, vera, vreme koje imam su moje stvarno bogatstvo - dodaje     Doris.

Krajem prošle godine a posle više od 10 godina pauze na nagovaranje brojnih obožavaoca, Doris Dragović je održala veliki solistički koncert u Dvorani Vatroslav Lisinski koji je bio rasprodat do poslednjeg mesta.

U Kombank Areni i Spensu, Doris Dragović pružiće izvrsnu interpretaciju praćenu odličnim muzičarima i podsetiti publiku na pesme kao što su Željo moja, Marija Magdalena, Anđeo Gabrijel, Malo mi za sriću triba i mnoge druge koji su obeležili njenu 30 godina dugu karijeru.

Ulaznice za koncert u Kombank Areni koji će se održati 14. februara i koncert u Spensu, 8. marta, biće u prodaji od sutra, četvrtka 14.11. po cenama od 1500 do 2900 dinara na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs

makonda-tracker