Koncert gitariste Nemanje Bogunovića na Kolarcu

0
Beogradski gitarista Nemanja Bogunović, održaće koncert u četvrtak, 14. novembra (20.00h) u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Ulaznice se prodaju na blagajni Kolarčeve zadužbine.
Nemanja Bogunović, foto: promo
Nemanja Bogunović, foto: promo

Na programu će biti nezaboravne filmske teme kao i biseri klasične muzike sa  nedavno objavljenog albuma The Soundtrack, a poseban pečat ovoj večeri daće specijalni gosti, dubrovačka klapa KAŠE, koja će  izvesti dubrovačke serenade. Koncert je u organizaciji MonicaMusic.

Nemanja Bogunović je rođen 1981. u Beogradu. Sa šesnaest godina upisao se na Univerzitet u Las Vegasu (UNLV) u klasi prof. Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije počeo je rad sa čuvenom španskom porodicom Los Romeros. Diplomirao je na FMU u Beogradu. Održao je koncerte u Srbiji, Americi, Kanadi, Meksiku, Španiji i Italiji, a kao solista nastupao je sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi. Izdao je albume Ballad For a Princeš and Beloved Clasics i Pensamientos Latinos.

Nastupao je za članove srpske i španske kraljevske porodice, kao i za holivudske zvezde Barbru Strejsend, Šona Pena, Kevina Kostnera, Mela Gibsona... Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare, a 2003. princeza Linda Karađorđević ga je imenovala za umetničkog direktora Fonda Kraljević Tomislav Karađorđević.

Džentlmen sa gitarom

Kako je dobio nadimak džentlmen sa gitarom, Nemanja kaže da je jednom prilikom na Kolarcu sa pozornice na bini ugledao u prvom redu u publici princezu Jelisavetu Karađorđević. Više se i ne seća da li je to bilo pre ili posle koncerta, tek nije izdržao i skočio je sa povisoke bine među publiku, poljubio princezi ruku i vratio se nazad na pozornicu. Od sledećeg dana su ga svi znali kao džentlmena sa gitarom.

makonda-tracker