Popečitelji večeras u Akademiji 28

0
U subotu 9. novembra od 22 sata, u Klubu Akademije 28, u okviru turneje Loše društvo, Popečitelji će održati svoj beogradski koncert, koji će ujedno biti i promocija njihovog novog albuma Sijalica, kao i prilika da posetioci vide najnovije spotove sa ovog albu
Popečitelji
Popečitelji

Novi album Popečitelja predstavlja autentični spoj uzbudljivih ritam i bas deonica i odvrnute klin gitare. Pored singlova Novo društvo, Loše društvo i naslovne numere Sijalica, koji su se već pojavili u formi video spota, Popečitelji su pred ovu turneju snimili još jedan singl sa albuma i ekranizovali pesmu Zlatna sredina.
Nakon beogradskog koncerta, na kome će sva izdanja benda biti dostupna po promotivnim cenama, slede koncerti u Zaječaru, Nišu, Vršcu, Požarevcu i Kraljevu.

Kratak istorijat benda:
•    Saša Furnović (gitara), Goran Furunović (bas) i Rade Vulić (bubanj) oformljuju POPEČITELjE  1999. godine u Prištini, kao instrumentalni sastav koji se, od samih početaka, bavi različitim muzičkim žanrovima, stvarajući svojevrsnu instrumentalnu fuziju roka, fanka, folka, džeza...
•    2004. godine ostvaruju saradnju sa Kojom (Disciplin a Kitschme), koja rezultira snimanjem prvog albuma, pod nazivom Ko radi.
•    Epitet ekslozivnog koncertnog benda stiču nakon brojnih nastupa širom Srbije, ali i po Evropi; u Poljskoj, Italiji, Francuskoj...
•    Svoj naredni album, Horizonti, snimaju u Kragujevcu, 2007. godine, za beogradskog Odličnog hrčka sa kojim saradnja traje i danas.
•    Najnoviji, ovogodišnji album - Sijalica, promovišu u okviru turneje Loše društvo; od Beča, preko Ljubljane, Rijeke, Novog Sada, Beograda, Kragujevca..

makonda-tracker