Kings Of Leon i Icona Pop nastupaju na 2013 MTV EMA

0
Dodela 2013 MTV EMA prenosiće se uživo iz amsterdamske arene Ziggo Dome u nedelju 10. novembra, u 21:00. Crveni tepih od 20:00

Nastupi na dodeli 2013 MTV EMA biće EMA-stični! Rokeri iz Nešvila Kings of Leon i mega popularni švedski duo Icona Pop najnovija su imena dodana neverovatnom spisku izvođača na dodeli 2013 MTV EMA. Uz to je potvrđeno da će Džared Leto, glumac i frontmen benda Thirty Seconds to Mars, koji ima tri nominacije za 2013 MTV EMA, pevačica Rita Ora, koja se ove godine takmiči u dve katergorije, kao Bridžit Mendler, pevačica, kompozitorka i glumica nominovana za nagradu najboljeg PUSH izvođača, biti prezenteri. Prenos sa crvenog tepiha 2013 MTV EMA prenosiće se uživo u nedelju 10. novembra, u 20:00, dok je prenos ceremonije dodele nagrada iz arene Ziggo Dome u Amsterdamu u 21:00.

Kings of Leon, Icona Pop, Leto, Ora i Mendler pridružiće se prethodno najavljenim izvođačima Keti Peri, Majli Sajrus, Robinu Tiku, Snoop Doggu, Afrojacku, bendovima Imagine Dragons i The Killers i prezenterima Igi  Azalei, Eli Goulding, Carici van Houten i Koltonu Hejnesiju, i MC-ju večeri Redfoou, voditeljki u backstageu Ariani Grande i posebnom gostu Ronu Burgundyju iz filma Anchorman 2 (Vil Ferel). Sponzori dodele 2013 MTV EMA je Raiffeisen banka.

Bendu Kings of Leon ovo će biti drugi nastup na dodeli EMA, a u Amsterdam će svratiti u sklopu svoje međunarodne turneje na kojoj promovišu svoj hvaljeni novi album Mechanical Bull koji, prema New York Daily Newsu, donosi najpreciznije izvođenje i najfinije kompozicije benda, dok je britanski Guardian napisao je da su momci s juga opet u vrhunskoj formi.

Atraktivne dame iz dua Icona Pop imaće svoj prvi nastup na dodeli EMA, a uz to će proslaviti svoje tri nominacije za EMA, godinu uspešnog proboja na scenu kao jedan od MTV-jevih 2013 PUSH izvođača, kao i činjenicu da je njihov hit singl I Love It prodat u više od 5 miliona primeraka širom sveta.

- Super smo uzbuđene zbog nastupa na MTV EMA dodeli! Nadamo se da ste vi spremni, jer smo mi spremne, i puno ćemo plesati! - rekle su devojke iz dua Icona Pop.

Bend Džareda Leta, Thirty Seconds To Mars, nominovan je za tri 2013 MTV EMA nagrade, uključujući one za Najbolji spot za Up In The Air, Najboljeg alternativnog izvođača i Najstrastvenije fanove, Rita Ora se takmiči u kategorijama Najbolji look i Najbolji World Stage nastup. Džastin Timberlejk i Macklemore & Ryan Lewis su ove godine u vodstvu sa po pet nominacija, dok su Lejdi Gaga, Džastin Biber, Majli Sajrus i Robin Tik u trci za četiri nagrade. Tejlor Svift, Bruno Mars, Green Day, Daft Punk, Rudimental, Icona Pop i One Direction nominovani su za tri nagrade. Izvođači sa po dve nominacije za EMA su Rijana, Keti Peri, Eminem, Jay Z, Bastille, Imagine Dragons, The Killers, Paramore, Drejk, Afrodžek, Avicii, Calvin Harris i Igi Azalea.

Frenkie je ovogodišnji dobitnik MTV Best Adria Act nagrade i trenutno se nalazi u trci sa drugim pobednicima iz cele Istočne Evrope za priliku da bude jedan od 10 finalista koji će ući u kategoriju Worldwide Act - kategoriju koja slavi svu raznolikost MTV muzike, promovišući izvrsne izvođače iz celog sveta.

Za Frenkia možete da glasate do četvrtka, 31. oktobra, na www.mtvema.com. Predstavnik Istočne Evrope biće proglašen 1. novembra, zajedno s drugim regionalnim pobednicima iz Severne Evrope, Srednje Evrope, Južne Evrope, Jugoistočne Azije/Kontinentalne Kine/Hong Konga/Tajvana, Japana/Koreje, Australije/Novog Zelanda, Južne Amerike, Severne Amerike i Afrike/Indije/Bliskog istoka. Potom će se nominovani izvođači, predstavnici ovih 10 regija, boriti za glasove u Worldwide Act kategoriji, a pobednik će biti proglašen na svečanosti dodele u Amsterdamu.

makonda-tracker