Bob Sinkler na ovogodišnjem Refresh festivalu

0
Neprikosnovena DJ zvezda Bob Sinkler nastupiće drugog avgusta na ovogodišnjem, trećem po redu Refresh festivalu u Kotoru. Planetarno popularni francuski producent i DJ je upravo potvrdio izlazak novog hit albuma Born In 69 11. maja, nakon čega kreće na veliku
foto: promo
foto: promo

Bob Sinkler je krajem marta objavio novi hit singl LaLa Song na kojem gostuju kultni njujorški reperi iz benda Sugarhill Gang. Od singla se s pravom očekuje da postane veliki klupski hit, kao što je to bio slučaj i sa hitovima sa poslednja dva albuma Western Dream i Soundz of Freedom. Prva mesta top lista širom Evrope tada su zabeležili hitovi Love Generation, World Hold On i Sound of Freedom.

Nakon ogromnog uspeha, Bob je odlučio da se odmori od rodnog Pariza i da inspiraciju za novi album potraži na Jamajci gde je snimao novi materijal sa lokalnim pevačima među kojima su Kristofer Martin, Toni Rebel i Kvin Ifrika. Prepun ideja, nakon karipskog sunca odlazi u Los Anđeles gde završava prve instrumentalne deonice, a sve kockice se slažu kada se vraća u Pariz i poziva svog dugogodišnjeg saradnika, pevača Stiva Edvardsa.

Upravo sa njim snima pesmu Peace Song koja podseća na psihodeličnu fazu Bitlsa po kojoj album dobija koncept i atmosferu leta 1969. godine.

- Dobio sam ideju za album razmišljajući o temama ljubavi i mira i celog pokreta dece cveća. Moj rođendan je 10. maja, dok album izlazi sutradan. To je sjajan rođendanski poklon - nedavno je popularni Francuz prokomentariso svoj novi stil.

Još novih ideja dolaze kada Bob uzima deo pesme Je ne t’aime plus koji mu odobrava lično njen autor Manu Čao, a pesmi se pridružuje i legendarni Šaba Ranks koji dolazi u Pariz da snimi ostale vokale. Prošle godine je kao najava albuma izašao još uvek aktuelni hit What a Wonderful World na kojem gostuju kultni house vokal Ron Karol i švedska DJ zvezda Axwell.

Uz nove hitove koji će se već do ovog leta znati napamet, publiku Refresh festivala u diskoteci Maximus u nedelju drugog avgusta očekuje provod uz najveću zvezdu globalne house scene.

Uskoro će biti najavljeni i drugi velikani svetske DJ scene, kao i početak prodaje ulaznica za treći Refresh festival u Kotoru koji će se održati od 30. jula do drugog avgusta ove godine

makonda-tracker