Beogradska filharmonija i Vladimir Aleksić za najmlađe

0
Četiri godišnja doba za najmlađe naziv je koncertnog cilkusa koji će Beogradska filharmonija organizovati u drugoj i trećoj nedelji oktobra, tačnije između 17. i 25 dana u tekućem mesecu.
Beogradska filharmonija i Vladimir Aleksić, promo foto
Beogradska filharmonija i Vladimir Aleksić, promo foto

Da li godišnja doba mogu da se slušaju ili samo da se osete i primete?

Više od 3.000 predškolaca imaće priliku da čuje Četiri godišnja doba, A. Vivaldija, u okviru ciklusa koncerata za decu. Dečja graja ispuniće Salu Beogradske filharmonije svakog radnog dana, od 17. do 25. oktobra, na koncertima u dva termina. Poseta je organizovana preko predškolskih ustanova.

Kroz najinteresantnije delove iz četiri koncerta, četvoro različitih solista iz orkestra Beogradske filharmonije, muzikom će imitirati zvuke iz prirode, karakteristične za svako godišnje doba. Tako će mališani uz violine Ksenije Milošević (proleće), Aleksandre Milanović (leto), Vladimira Veljkovića (jesen) i Dušice Mladenović (zima) čuti zov ptica, munje i gromove, potočiće, svirku pastira, lavež pasa, padanje snega itd. Interaktivnu avanturu Četiri godišnja doba predvodiće glumac Vlada Aleksić, pripovedajući i priču o Antoniju Vivaldiju.

Kako je edukacija najmlađe publike jedan od strateških ciljeva Beogradske filharmonije, ciklus koncerata za decu se u sezoni 2013/14 realizuje po drugi put. Cilj ovakve vrste programa je da što veći broj dece dobije priliku da uđe u koncertnu dvoranu i upozna se sa orkestrom. Najmlađima se klasična muzika prezentuje na zabavan način, prilagođen njihovom uzrastu.

makonda-tracker