Velika turneja Jovana i Nade Kolundžije se nastavlja

0
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a u organizaciji Centra lepih umetnosti Guarnerius, ovo proleće je obeležila velika turneja naših proslavljenih umetnika, violiniste Jovana Kolundžije i pijanistkinje Nade Kolundžije, k
Jovan i Nada Kolundžija, promo foto
Jovan i Nada Kolundžija, promo foto

Jesenji deo turneje otvara gostovanje u Zrenjaninu, gde će Jovan i Nada Kolundžija nastupiti u ponedeljak, 14. oktobra 2013. godine u Gradskoj kući (20 časova), a uslediće koncerti u Beočinu, Zaječaru, Smederevu, Knjaževcu, Nišu, Pirotu...

Na programu koncerata biće najlepše kompozicije velikana klasike - Baha, Krajslera, Sen-Sansa, Masnea i Sarasatea.

Pored koncerata, važan segment turneje je posvećen mladim talentima - učenicima muzičkih škola iz gradova domaćina, koji postižu najbolje rezultate i zaslužuju šansu da se predstave javnosti. Naime, maestro Kolundžija će pre svakog koncerta održati besplatan majstorski kurs za najtalentovanije mlade violiniste, dok će na večernjem koncertu kao gost nastupiti najbolji đak muzičke škole sa bilo kog odseka, a po izboru škole. Na kraju turneje maestro Kolundžija će odabrati najdarovitije mlade muzičare, koji će dobiti priliku da nastupe u Centru lepih umetnosti Guarnerius.

Kao i u prolećnom delu turneje, i za nastupajuća gostovanja vlada izuzetno interesovanje publike i medija, a naročito mladih muzičara koji će dobiti priliku da učestvuju u radionicama našeg proslavljenog violiniste ili da kao gosti nastupe na večernjem koncertu i pozdrave publiku u svom gradu. Podrška mladim talentima je uvek imala značajno mesto u programima Centra lepih umetnosti Guarnerius i u svakoj sezoni veliki broj projekata posvećujemo upravo njima.

Uporedo sa velikom turnejom po Srbiji, Jovan Kolundžija priprema i svoj tradicionalni susret sa beogradskom publikom, koncert u Kolarčevoj zadužbini koji će 13. novembra 2013. godine ponovo na sceni ujediniti velikane muzičke scene – maestra Kolundžiju i kamerni orkestar Gudači svetog Đorđa, u atraktivnom spoju klasike i filmske muzike.

makonda-tracker