Fiš in oil prvi put na Beogradskom džez festivalu

0
Ovogodišnji, 29. po redu, Beogradski džez festival trajaće od 24. do 28. oktobra, a među velikanima svetske džez scene, naći će se i domaći bend Fiš in oil koji će nastupiti u subotu, 26. oktobra u 19:30 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Na sceni s

Muzika se menja kao što se i mi menjamo. Trudimo se da svakodnevno napredujemo jer u suprotnom stagniramo. Naša muzika je danas sublimacija svega onoga što volimo da slušamo, svega što smo nekada čuli i što nam je negde u podsvesti. To je nostalgična muzika koja u sebi nosi pobunu bez koje ne bi ni bilo istorije umetnosti - objašnjava Bratislav Radovanović, gitarista benda.



Prošle godine izdali su svoj prvi album, koji su promovisali na svoj prethodnom nastupu u Domu omladine u okviru projekta "Džez za Dž!“.

- Naš poslednji nastup u DOB-u je bio jedan od prvih sa našim novim perkusionistom Papa Nikom. Ponovo se vraćamo u Dom omladine, i na Beogradskom džez festivalu publici ćemo predstaviti naš novi album pod nazivom Drnč - kaže Radovanović i dodaje da ljubitelji džeza nikako ne bi trebalo da propuste ovogodišnji Beogradski džez festival.

- Teško je popularizovati bilo kakve vrednosti u zemlji u kojoj ljudi misle samo na puko preživljavanje, gde niko ne ulaže u kulturu desetinama godina. Posetiocima festivala bih preporučio da vide što više izvođača jer na žalost nemamo baš često priliku da prisustvujemo džez koncertima - naglašava Radovanović.


Pored Bratislava, Fiš in oil čine još i Dušan Petrović − saksofon, Branislav Radojković − kontrabas, Papa Nik − udaraljke i Feđa Frenklin − bubanj.

U subotu, 26. oktobra, nakon nastupa benda Fiš in oil, od 21:30 u Velikoj sali Doma omladine Beograda, Ana Sofrenović publici će predstaviti projekat Glasovi, ekskluzivno pripreman u produkciji Beogradskog džez festivala. Ulaznice mogu da se kupe na svim biletarnicama Eventima, a cena je 800 dinara za ovaj dupli program!

makonda-tracker