Koncert Hora dečaka iz Bazela u Beogradskoj filharmoniji

0
Beogradska filharmonija i Ambasada Švajcarske u Beogradu, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, predstavljaju Hor dečaka iz Bazela. Koncert će biti održan u subotu, 12. oktobra od 20 časova, u Sali Beogradske filharmonije, a na programu je izbor

Čuveni bazelski Hor dečaka osnovan je 1927. godine a širok repertoar - od renesanse do savremene muzike -  izvodi sa instrumentalnom pratnjom i bez nje. Hor se sastoji od približno 45 dečaka i 35 odraslih muškaraca - nije vezan za crkvu i izvodi kako duhovna, tako i svetovna dela.

Kvalitetno muzičko obrazovanje članova hora je imperativ, a učenje počinje pripremnim kursevima u uzrastu od šest odnosno osam godina. Posle probnog perioda, mladi pevači postaju redovni članovi hora sa deset godina.

Od 2007. godine Horom dečaka iz Bazela diriguje Markus Tojčbajn, koji neprekidno pomaže horu da ostvari veliki uspeh u Švajcarskoj i u inostranstvu. U maju 2013. godine, hor je nastupio pred papom Franjom u Rimu.

Ulaznice za koncert se preuzimaju na Biletarnici Filharmonije, od četvrtka, 10. oktobra. Radno vreme Biletarnice je od 10 do 18 časova odnosno od 10 do 20 časova u petak, kao i dva sata pred koncert. Broj ulaznica je ograničen.

makonda-tracker