Vlatko Stefanovski, Damir Urban i drugi sa Džibonijem u Areni

0
Zlatan Stipišić Džiboni prvi put će, nakon 20 godina karijere, nastupiti u Beogradu, 25. oktobra u Kombank Areni, a specijalni gosti na njegovom koncertu biće Vlatko Stefanovski, Damir Urban, Londonski Gospel Hor i Maya Azucena.
Džiboni, Marko Ristić foto
Džiboni, Marko Ristić foto

Već tradicionalni gost na Džibonijevim albumima i koncertima je čuveni makedonski virtuoz Vlatko Stefanovski, jedan od najboljih gitarista sa prostora Evrope.

Pored njega na bini će se pojaviti i harizmatični umetnik Damir Urban, pisac, glumac i slikar; najpoznatiji kao osnivač i frontmen kultne riječke alternativne grupe Laufer, čiju numeru Budi moja voda u duetu sa Džibonijem redovno izvodi na koncertima.

The London Community Gospel Choir (Londonski Gospel Hor) se pored kvaliteta, izdvaja po impresivnom broju muzičkih zvezda sa kojima je sarađivao. Imena kao što su Madona, Pol Makartni, Depeche Mode, Džordž Majkl, Elton Džon, kao i brojne Grammy nagrade su pokazatelji kvaliteta ovog hora.

Maja Azucena u Džibonijeve pesme donosi svoj izuzetan vokal, koji je najraskošniji na albumima Unca Fibre, Acustic/Electric i Toleranca.

Sve domaće obožavaoce očekuje pravi koncertni spektakl u okviru koga će splitski kanautor publici premijerno zapevati pesme sa prvog albuma na engleskom jeziku 20th Century Man, ali ujedno ih podsetiti i na brojne starije hitove Libar, Ne odustajem, Mirakul, Oprosti, Tempera i mnoge druge. Pored pratećeg benda, podršku će mu dati njegovi stalni saradnici ali i još neki muzičari koji ostaju iznenađenje za sam koncert.

makonda-tracker