Gocoo bubnjari održali besplatan koncert

0
Kombinujući različite muzičke uticaje, od klasične japanske taiko tradicije, do moderne rok i tehno muzike, japanski Gocoo bubnjari poveli su publiku u Beogradu na jedinstveno muzičko putovanje. Pod pokroviteljstvom kompanije Japan Tobacco International i Amba

Energični muzicari iz Tokija, koji sviraju na 40 taiko bubnjeva, predstavili su u srcu Beograda tradiciju Dalekog istoka i dinamiku modernog zapada. Publika se uverila zasto muzički kritičari zvuk grupe Gocoo opisuju magičnim. Japanski bubnjari bili su savršeno sinhronizovani, svirali su brzo i precizno, igrali i uzvikivali tradicionalne poklice na sav glas, deleći sa publikom energiju koja ostavlja bez daha.

Opisujući muziku koju izvodi Gocoo, Kaoli Asano, predvodnica gupe, istakla je da bend želi da ispriča priču publici, pokrene je i da time izazove snažna osećanja.

- Kroz našu muziku želimo da probudimo drevne običaje i tradiciju i da to pronađemo zajedno sa publikom. Ritam, ples, pokret - to je suština muzike i zato je naš zvuk, kako ga mnogi opisuju, ekstatičan. Ono što želimo da stvorimo je muzika koja povezuje sve nas – poručila je Kaoli Asano.

Zvuk koji stvara grupa Gocoo toliko je jedinstven da mu ni kreatori Matriksa nisu odoleli, pa su odlučili da njihovu muziku koriste u filmu. Gde god nastupaju, koncerti grupe Gocoo uvek su puni, a oni svojim nastupima pokazuju zasto je to tako.

- Gocoo su dan pre koncerta u Beogradu nastupili i u Senti, gde se nalazi naša fabrika. U oba grada karte su planule, što govori koliko Japan znači Srbiji i koliko je jako i blisko prijateljstvo japanskog i srpskog naroda. Kompanija Japan Tobacco International će nastaviti da, zajedno sa Ambasadom Japana u Srbiji, predstavlja publici u Srbiji istaknute japanske umetnike i doprinosi unapređenju prijateljstva i saradnje dve zemlje – poručio je Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija u kompaniji JTI.

U cilju promocije japanske kulture u našoj zemlji, Ambasada Japana i Japan Tobacco International godinama uspešno sarađuju i zajedno podržavaju brojne kulturne manifestacije u Srbiji. Zahvaljujući ovoj saradnji, publici u Beogradu i Senti predstavljeni su japanski umetnici - grupa Variki, gitarista Kazuhito Jamasita, celista Mineo Hajasi, dirigent Tosio Janagisava, kao i mnogi drugi.

Japan Tobacco International je član Japan Tobacco grupe, vodećeg internacionalnog proizvođaca duvanskih proizvoda u svetu. Sa sedištem u Ženevi u Švajcarskoj i oko 27.000 zaposlenih, JTI posluje u više od 120 zemalja širom sveta. Prihodi od prodaje iz osnovnog poslovanja u 2012. iznosili su 11,8 milijardi dolara. U Srbiju je došao 2006. godine, kupovinom Duvanske industrije Senta, i do sada je uložio 140 miliona dolara. U Senti i Beogradu JTI zapošljava preko 300 radnika i angažuje više od 200 sezonskih. Predstavnistvo kompanije JTI u Beogradu danas je centar za poslovanje na Zapadnom Balkanu. Za više informacija posetite www.jti.com

TAGOVI: 123
makonda-tracker