Potvrđeno još jedanaest zvezda Dance Arene

0
Deseti Exit eksluzivnim zajedničkim nastupima obeležiće i Eric Prydz & Adam Beyer, Steve Angello & Sebastian Ingrosso, Paul Woolford & Yousef, te Steve Lawler & Lee Burridge. Atraktivne live nastupe po prvi put na Dance Areni imaće i popularni

Proslavljeni francuski producent Etienne de Crecy nastupiće uživo na Dance Areni jubilarnog Exit festivala u subotu 11. jula u okviru turneje Beats & Cubes. De Crecy će nastupiti sa čuvenom trodimenzionalnom kockom koja simultano prati živo izvođenje njegove muzike. The Cube je dizajn francuske grupe arhitekata EXYZT koja je napravila veliku kubičnu konstrukciju i poseban softver za povezivanje zvuka i svetla čiju apsolutnu kontrolu ima Etienne De Crecy. Nakon što su EXYZT odbili da urade sličan rad za nastup grupe The Killers, producenti MTV nagrada su odlučili da iskopiraju ovo inovativno rešenje izazvaši tako kontraverzu koja će svoj epilog verovatno doživeti na sudu. Ipak, De Crecy konkretno ne krivi članove benda sa kojima je i nastupao na upravo završenom Coachella festivalu. Švedska elektronska scena već godinama sa izvesnom lakoćom održava svoj zvezdani prefiks i to zahvaljujući svega nekolicini producenata. Najduži staž i ugled svakako ima tehno zvezda Adam Beyer koji je prvi proslavio tamošnju scenu sa etiketama Drumcode i Truesole, a izuzetnu popularnost opravdava uvek svežim i naprednim setovima.

Sve zapaženiji nemački producent Reboot nastupiće uživo, takođe u četvrtak 9. jula. Frank Heinrich kako mu je pravo ime, obeležio je scenu sa klupskim hitom Charlotte iz 2007. godine. Izdaje za visoko kotirane etikete Cadenza i Below, a trenutno se vrti njegov aprilski singl Ronson objavljen za Cocoon, čuvenu etiketu iz Frankfurta odakle dolazi i Heinrich.

Još jedan uzbudljiv nastup uživo izvešće brazilski producent Gui Boratto u petak 10. jula, isto veče kada se na Areni očekuju i b2b dueti Richie Hawtin & Dubfire, te Heidi & Justin Martin. Arhitekta koji od detinjstva svira klavir i gitaru, 35-godišnji Boratto je za prestižnu etiketu Kompakt u martu ove godine objavio i svoj drugi studijski album Take My Breath Away nakon odlično primljenog debija Chromophobia iz 2007. godine.

Većina DJ zvezda je bar nekad nastupala u retkim i eksluzivnim back to back nastupima, ali to dosad nije viđeno u ovako velikim razmerima. Ovogodišnji koncept Dance Arene za obeležavanje desetog Exita jedinstvena je pojava na svetskoj DJ sceni, a setovi koji ostanu zabeleženi od 9. do 12. jula biće prava retkost u savremenoj elektronskoj muzici.

Četvorodnevne ulaznice za deseti Exit festival direktno se prodaju od početka aprila u filijalama Erste banke i u Gigstix prodavnicama po aktuelnoj ceni od 5990 dinara. Finalna cena ovih ulaznica biće 9990 dinara.

Ulaznice mogu da se kupe na sedam različitih lokacija u Beogradu, tri u Novom Sadu i po jednoj u Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Subotici. Pored Erste banke, ulaznice mogu da se kupe u dve Gigstix prodavnice koje se nalaze u beogradskoj koncept radnji Supermarket i u novosadskom tržnom centru Pariski magazin.

Ovogodišnji Exit festival na kojem će nastupiti Arctic Monkeys, Manic Street Preachers, KoRn, Kraftwerk, Moby, Patti Smith, Madness, Carl Cox, Richie Hawtin, Darren Emerson, Sasha, Andy C, Marky i brojni izvođači na preko 20 festivalskih bina, održaće se od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

makonda-tracker