Sela Sju, Nina Nesbit i Sevdah baby na Vibes Festivalu u Beogradu

0
Osetite dobre vibracije u Kombank Areni, 23. septembra na novom muzičkom festivalu Vibes, za koji učenici i studenti mogu dobiti besplatne ulaznice
Promo foto
Promo foto

Ideja za festival nastala je iz želje da se našoj publici predstave nove nade svetske muzičke scene među kojima je Sela Sju koja je već sa prvim albumom zavela milione slušalaca.

Organizatori festivala Kombank Arena, Sky Music i TV Pink koji teži da postane tradicionalan, u susret početku školske godine, poklanjaju svim đacima i studentima besplatne ulaznice.

Pored glavne zvezde Sela Sju, na festivalu Vibes nastupiće i devojka čija pesma Stay Out ovih dana ne silazi sa svih top lista, Nina Nesbit. Listu izvođača upotpuniće svojom energijom i jedan od najpopularnijih domaćih bendova, SevdahBABY.

Pravo na besplatne ulaznice imaju svi đaci osnovnih i srednjih škola kao i studenti. Besplatne ulaznice se preuzimaju na svim prodajnim mestima CS Eventima uz važeću đačku knjižicu ili Index na uvid. Takođe, uz prethodno podignutu ulaznicu, obavezno je na ulazu u Kombank Arenu, 23. septembra, pokazati važeće đačke ili studentske legitimacije (knjižice, index).

Za sve ostale posetioce, važi jedinstvena cena ulaznica od 1950 dinara ko se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventim kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs

O IZVOĐAČIMA:

Devojka sa neverovatnim glasom i talentom, Selah Sue (Sela Sju) osvojila je svet samo sa jednim albumom. Njene pesme Raggamuffin, Crazy Vibes kao i This World koju je jedan od najpoznatijih svetskih brendova slatkiša, odmah uvrstio u reklamu svog proizvoda, bile su na svim top listima. Odmah po pojavljiavanju, 2011. godine nagrađena je prestižnim priznanjima European Border Breakers Award i Grand prix Constantin a Rolling Stone magazine imenovao je za jednu od najkvalitetnijih novih pojava na muzičkoj sceni 2012. godine.

Prvi singl Raggamuffin predstavio ju je široj publici a za njim su sledeli hitovi Crazy Vibes, This Worlds, Crazy Suffering Style. Na sebe je privukla pažnju Princa koji ju je pozvao da nastupa pre njega na njegovoj belgijskoj turneji. Nastupala je na najvećim evropskim festivalima. Karijera joj se brzo proširila i na Ameriku gde su joj podršku pružili uticajni blogeri među kojima je Perez Hilton a sa poznatim hip hoperom J.Coleom snimila je novu verziju pesme Raggamuffin.

Ovo je fantastična godina za Ninu Nesbitt, pevačicu i kompozitorku koja je tek napunila devetnaest godina. Objavljivanje singla Stay Out u aprilu doneo joj je blizu 10 miliona pregleda na Youtube i Vevo kanalima kao i visoki rang na britanskim top listama. Preko 100.000 obožavaoca je prate njen twitter i facebook profil a VEVO ju je u julu proglasio i za njihovog najnovijeg LIFT izvođača (pre nje to su bili Rita Ora, Bastille, Labrinth, Conor Maynard i Iggy Azalea).  Takođe, ovaj uspeh doneo joj je nedavno i saradnju sa čuvenom robnom kućom John Lewis koja je izabrala da se baš Ninino izvođenje pesme Fleetwood Mac-a Don’t Stop nađe u njihovoj najnovijoj kampanji vrednoj preko 5 miliona funti.

Nina trenutno radi na njenom debi albumu sa čuvenim producentom Jake Goslingom koji je zaslužan za uspeh popularnog tinejdž benda One Direction.

SevdahBABY nije potrebno posebno predstavljati.  Danas, kao i pre šest godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i on najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.

Pre dve godine oko sebe je okupio svoje najvernije i najtalentovanije prijatelje i oformio bend SevdahBABY LIVE  i time SevdahBABY one-man-band podigao na potpuno drugačiji i viši nivo. Vokalisti benda, Djixx i Lou Benny, sada bendu daju svoj veliki izvođački, ali i kreativni doprinos. SevdahBABY LIVE je postava koja u punom svetlu predstavlja ideju kombinovanja najboljeg od oba sveta: moć digitalne programirane muzike kao muzičke matrice sa jedne strane, i lepotu živog izvođenja iskusnih instrumentalista sa druge strane.

Od trenutka kada se na sajtu Youtube pojavila prva pesma SevdahBABY-a na srpskom jeziku (remix pesme Srđana Jula Koketa), nastalo je veliko interesovanje za rad ovog umetnika. Zatim su usledili 3 poljupca i Ljubi me brzo, žurim, Najbolja pesma, Pređimo na stvar, Ti mi se tako sviđaš, i brojne druge.

makonda-tracker