Lexington bend na Radijskom festivalu

0
Jedan od učesnika Radijskog festivala je i Lexington bend koji je gostujući na Radio S u emisiji Jutro sa Natalijom i Ivanom otkrio bolno iskustvo koje ih koštalo plasmana u finale.
Promo foto
Promo foto

Naime, reč je o njihovom prvom učešću na Radijskom festivalu, kada su zbog samo jednog glasa razlike ispali iz grupe, a da zlo bude veće za taj peh kriva je bila baka gitariste Miloša Vuksanovića.

- Za razliku od ovog festvala koji ima revijalni karakter, te godine bio je takmičarskog tipa. Izvođači su bili podeljeni u grupe, za njih se glasalo SMS porukama, a nama je falio samo jedan glas da uđemo u finale – priča Miloš Vuksanović, gitarista Lexington benda i nastavlja:

- Moja baka koja je bila naš vatreni navijač i slala nekolicinu poruka dnevno, jednom prilikom je pogrešila broj i glasala za nekog drugog izvođača. Baka je bila na ivici suza i priznala je da je taj glas nama presudio i da je njen zalutali SMS kriv što nismo prošli dalje.

Lexingtonci se ove priče danas sećaju sa osmehom na licu i kažu da su pesmu Nina sa kojom nastupaju na ovogodišnjem Radijskom festivalu čuvali sedam godina, čekajući pravi trenutak da je ispromovišu.

- Pre sedam godina, kada smo je prvi put čuli kod Baneta Opačića, smatrali smo da nismo imali potrebnu zrelost da iznesemo ovu pesmu. Pesma Nina nije instant hit i trajaće dugo. Sviđa nam se što Radisjki festival nije takmičarskog tipa i kao takav ima veću težinu za nas - iskreni su momci iz Lexington benda.

Ako želite da čujete njihovu pesmu, kao i pesme ostalih izvođača posetite sajt www.radijskifestival.rs i glasajte za muziku koju najviše volite da slušate na Radio S. Na taj način stičete mogućnost da osvojite VIP ulaznice za revijalno veče.

Takođe, VIP karte možete osvojiti i ako budete slušali nacionalni radio S i učestvovali u muzičkim igrama.

makonda-tracker