Sergej Ćetković održao veliki koncert u Podgorici

0
Spektakularnim koncertom, koji je održao u subotu 31. avgusta na Stadionu malih sportova u Podgorici pred više od šest hiljada posetilaca, Sergej Ćetkovic završio koncertnu turneju - Live Montenegro 2013.
Maya Sar i Sergej Ćetković, foto: Promo
Maya Sar i Sergej Ćetković, foto: Promo

Koncerti, koje je predhodno održao u Herceg Novom 23. i 24. avgusta (Kanli Kula), u Baru 26. avgusta (Letnja pozornica),u Nikšiću 28. avgusta (Stadion malih sportova Ibon) i na kraju u Podgorici, na kojima se tražila karta više, bili su prevashodno muzički događaji sezone u Crnoj Gori.

Koncert u Podgorici, održan 31. avgusta, brižno je pripreman, kako produkcijski tako i umetnički.

Kako je to uobičajno za velike koncerte, deo Podgorice u kojem se nalazi Stadion malih sportova bio je blokiran vec od 19 h kad su počeli da pristižu fanovi i svi oni koji vole Sergeja i njegovu muziku.Mobilni telefoni nisu funkcionisali, a taxi služba je bila blokirana. Reka ljudi je lagano pristizala na stadion.

Gromoglasno i kvaliteno ozvučenje eksplodiralo je tačno u 21 sat kad je Sergej izašao na veliku scenu i započeo koncert sa pesmom Još volim te. A zatim su se nizali hitovi i dobro poznate pesme: Prsten na sto, 1000 razloga, 2 minuta, Postojim i ja, Pogledi u tami, Zaustaviću vrijeme, Pola moga svijeta...

- Dobro veče Podgorice! Ne znam zašto uvijek imam najveću tremu u svom rodnom gradu kad ste tako divni - rekao je Sergej odmah na početku koncerta

Prva gošća iznenađenja bila je sarajevska kantautorka Maya Sar, koja je uz ogroman aplauz prisutnih, otpevala sa Sergejem u duetu pesmu Ako te nije pronasla ljubav. Podgorička publika je takođe  velikim aplauzom pozdravila i italijanskog pop pevača Sal da Vincia (otpavao je u deutu sa Sergejem pesmu Pogledi u tami), koji je za ovu priliku specijalno došao iz Napulja kako bi uveličao najavljeni koncert i ispoštovao Sergeja Ćetkovica, za koga kaže, da ga veoma ceni kao muzicara i svog prijatelja.

Posle dvoiposatnog koncerta Sergej i njegov veliki bend poklonili su se podgoričkoj publici i zahvalili sa na dobroj atmosferi.

- Najteža i najveća odgovornost je pevati ispred svojih sugrađana, ispred iste one publike pred kojom sam i počeo svoju karijeru! Drago mi je kad vidim i čujem ovako pozitivnu atmosferu i podršku koju dobijam od njih - rekao je Sergej nakon koncerta

makonda-tracker