U Novom Sadu počinje festival Cantat

0
U Novom Sadu,sutra 25.08.2013.godine počinje festival Cantat. Svečano otvaranje Festivala je u 21 čas u novosadskoj Sinagogi.
Cantant, logo
Cantant, logo

Festival će otvoriti hor ARGENTEUS iz Segedina, u okviru projekta prekogranične kulturne saradnje između Mađarske i Srbije. Festival će otvoriti predsednik Evropske horske asocijacije - Europa Cantat, gosp. Gabor Moczar. Ulaz na koncert je slobodan.

Festival ove godine ima zadovoljstvo da ugosti Aleksandru Slađanu Milošević, čija jedinstvena umetnička i muzička karijera traje više od tri i po decenije i koja će svoj solistički koncert održati 29. avgusta 2013. godine u Studiju M. Specijalni gosti koncerta biće Novosadski Nonet, i Ognjen Vuletić, pobednik festivala Cantat talenti 2012. godine.

Završnica festivala biće 31. avgusta 2013. godine na fantastičnoj lokaciji - otvorenom prostoru na platou pored Spensa. Nastupiće grupa Seven Kings The family of Gipsy Kings iz Francuske. Sedam ih je, sviraju gitare i pevaju najlepše pesme Gipsy Kingsa. Oni su treća generacija muzičkih porodica Baliardo i Reyes, njihove očeve i stričeve publika celog sveta zna kao Gipsy Kings. Specijalna gošća koncerta je Marija Šerifović.

U nedelji horskog pevanja do 31.avgusta predstaviće se  pevači, dirigenti i muzičari iz Španije, Francuske, Madjarske, Venecuele i Srbije.Radionice za horske pevače ove godine biće fokusirane na disko muziku, balkansku muziku i ritmove, a najavljena je i radionica pod nazivom Evropski nordijski zvuci.

Ulaznice za koncert Slađane Milošević i grupe Seven Kings The family of Gipsy Kings, se mogu kupiti na prodajnim mestima:

Blagajna Spensa

Win Win Shop

Cd Shop Mungos

On line prodaja www.eventim.rs

makonda-tracker