Džiboni: Premijera novog spota na MTV-ju

0
MTV Premijera u ponedeljak, 26. avgusta u 20 časova, donosi novi Džibonijev spot za pesmu 20th Century Man, sa istoimenog albuma.
Džiboni, promo foto
Džiboni, promo foto

Video spot za pesmu 20th Century Man režirao je Filip Filković Philatz, a o saradnji s Gibonnijem je izjavio:

- Pričao sam s Džibonijem o idućem koraku u vezi sa našom saradnjom na video spotu i oboje smo se odmah složili oko ideje za pesmu 20th Century Man. Dugo smo pričali i iz toga sam pokupio sve njegove emocije po pitanju proteklog vremenskog razdoblja koje smo želeli da reflektujemo u videu. Spot se obraća jednom periodu koji se trenutno u većini slučajeva stereotipno prikazuje u popularnoj kulturi, tako da sam želeo da izbegnem taj tipičan pristup i krenuo sam da proučavam ikoničke događaje tog vremena kako bi izvukao kvalitetne reference i ideje i sve skupa spojio u video spot kroz apstraktnu dinamičku radnju – govori reditelj spota i dodaje:

- Snimanje je bilo jako zabavno i nama iza kamere i Džiboniju, koji je ovaj put morao da napravi mnogo stvari koje inače ne radi u spotovima; trčao je i probijao se kroz zidove, padao na pod, podizao se, ponovno padao i dao svoj duh snimcima s kojima smo kasnije radili. Ovo nam je već šesti spot na kojem sarađujemo između ostalih projekata, tako da smo se već dobro upoznali, znali šta zapravo u kojem smeru kuca i šta kako funkcioniše s obe strane i ultimativno da napravimo i predstavimo spot kakav trenutno niko ne očekuje -.

Pesma 20th Century Man nalazi se na istoimenom albumu i sadrži deset novih pesama na engleskom jeziku, a samo za teritoriju Srbije Džiboni je nedavno objavio i Live album, na kojem se nalazi 11 dobro poznatih hitova snimljenih na koncertima tokom Mirakul i Toleranca turneje. Pesme na ovom albumu nikada pre nisu bile objavljene na nekom od Džibonijevih live izdanja, osim dve numere koje su na ovom albumu urađene u potpuno novom aranžmanu.

makonda-tracker