Gosti Tamburaškog sabora u Deronjama: Haris Đinović i Aca Lukas

1
Na velikom Tamburaškom saboru 30. i 31. avgusta u Deronjama, selu čuvenom po virtuozima koji su muzikom rušili sve barijere i postavili ovo živopisno selo u Bačkoj na značajno mesto muzičke mape sveta, za titule najboljih boriće se 11 domаćih orkestara
Aca Lukas, foto: Mića Jović
Aca Lukas, foto: Mića Jović

Ansambl Neše Jovanovića iz Deronja, TO Banatski divani iz Zrenjanina, TO Sonćanski biseri iz Sonte, TO Banatski štim iz Kikinde, TO Da Zna Zora iz Novog Sada, Ansambl Biće skoro propast sveta iz Deronja, TO Melem iz Melenaca, TO Vila iz Novog Sada, TO „Da ne umre tambura” iz Šašinaca, TO Krešendo iz Mokrina i Pijepoljski  tamburaši iz Prijepolja.

Tаmburаški sаbor će imаti tаkmičаrski kаrаkter i pobednici će se direktno plаsirаti zа VII Svetski Tаmburicа Fest koji će biti održan 2014. godine nа Petrovаrаdinskoj tvrđаvi u Novom Sadu.

U skladu sa osnovnom koncepcijom i kulturnom misijom Tamburaškog sabora - afirmisanje tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta, bogat sadržaj manifestacije upotpuniće mlade nade tamburaške muzike: TO KUD Stanko Paunović NIS rafinerija Pančevo, TO Plavi čuperak iz Rume, TO KUD Logovac iz Despotova i KUD Svetozar Marković iz Umke.

Kao specijalni gosti nastupiće pobednici VI Svetskog Tamburica Festa TO Biseri iz Subotice sa kojima će nastupiti Miša Blizanac, i TO Mesečina iz Sombora sa gošćom Dankom Ubiparip koji su u Novom Sadu osvojili nagradu za najbolju novu kompoziciju.

 U revijalnom delu programa nastupiće zvezde estrade Haris Džinović i Aca Lukas.

Program oba festivalska dana počinje u 19 časova, takmičarski program počinje u 21 čas, nakon čega atmosferu dodatno zagrevaju specijalni gosti i revijalni program. Dečiji festival folklora Đeram je na programu u petak u 19 časova, a mlade nade sledećeg dana u isto vreme.

Tamburaški sabor će biti održan na velikom platou između dolme i železničke pruge kraj fudbalskog igrališta Omladinac a čitаvu mаnifestаciju će voditi Ivаn Ivаnović, deklаrisаni ljubitelj tаmburаške i kаfаnske muzike.

Ulaz na veliki Tamburaški sabor biće besplatan.

makonda-tracker