Dubioza kolektiv briljirali na Terraneu

0
Nakon furioznog otvaranja Terranea, drugi dan je ponudio nastavak odlične atmosfere uz nešto alternativniji muzički pristup. Calexico i My Bloody Valentine zapalili su Terra stage, dok su Dubioza Koletiv briljirali na Aqua bini.
Dubioza kolektiv, Terraneo
Dubioza kolektiv, Terraneo

Nakon furioznog otvaranja Terranea, drugi dan je ponudio nastavak odlične atmosfere uz nešto alternativniji muzički pristup. Terra stage je otvoren nastupom benda Bosnian Rainbows, sastavom u kojem sviraju dvojica bivših članova Mars Volte, Omar Rodríguez - López i Deantoni Parks. Nakon njih, na stejdž su se popeli veterani Gang of Four, predvođeni Endi Gilom, nakon čijeg nastupa je usledio prvi hajlajt večeri – koncert benda Calexico. Već nakon prvih taktova bilo je jasno da je fuzija amerikane, Meksika i Kube savršen saundtrek za toplu letnju noć trećeg Terranea.

Usledio je drugi hajlajt - nastup benda My Bloody Valentine. Nakon buđenja iz dvadesetogodišnjeg diskografskog sna, beskompromisni shoegaze pioniri sinoć su za vreme svog nastupa ceo Šibenik držali budnim. Svoj jedinstveni nastup okončali su psihodeličnim desetominutnim završetkom u kojem su uživali svi oni koji od Terranea očekuju glasnu dozu alternativnog rok zvuka. Usledio je odličan nastup jednako eklektičnog sastava Pinkunoizu. Drugo festivalsko veče na Terra stage-u zatvorio je Rob Garza sa sa svojim DJ setom u kojem će moći da uživaju i svi oni koji poslednjeg dana festivala odu na Terraneo party boat. Garza se vratio u Šibenik nakon odličnog prošlogodišnjeg nastupa sa svojim bendom Thievery Corporation i još jednom potvrdio kako mu je Terraneo postao novi omiljeni letnji festival. 

Aqua stage-a takođe je ponudio dozu alternativne rok muzike uz Icarus Down, sjajni nastup vinkovačkog sastava Punčke i odlično izvođenje poznatog kantautora Dankan Šeika. Bend Postolar Tripper su mešavinom ska i hip hop ritmova napravili odličan uvod u vrhunac večeri na ovoj festivalskoj bini – povratnički nastup BiH sastava Dubioza Kolektiv. Prostor Aqua stage bio je sasvim pun, a publika je skoro ceo koncert ispratila plesom, pesmom i skandiranjem poznatih refrena hitova kao što su Blam Blam, Marijuana ili Kokuz, ali i odličnih novih pesama s aktuelnog albuma Apsurdistan. Drugi dan na Aqua stage-u je zatvorio neponovljivi Mambo Kurt i nastavio tradiciju otkačenih jutarnjih nastupa na Terraneu.

Oko 10.000 posetilaca uživalo je druge večeri Terranea, podjednako na svim festivalskim binama, a Red Bull Music Academy Stage ponudio je nastupe DJ imena:  Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jesse Boykins III, Tokimonsta i Rustam Ospanoff.

Trećeg dana Terraneo festivala, devetog avgusta, na raspredu su Wu Tang Clan, Aloe Blacc, The Cribs, Dubfire, The Bots i mnogi drugi.

makonda-tracker