Rundek Cargo trio na srpskoj turneji

0
Rundek Cargo trio ovog leta vraća se pred publiku u Srbiji mini turnejom, na kojoj će pored koncerta 29. avgusta u Beogradu, na teniskim terenima Odbojkaškog kluba Partizan na Malom Kalemegdanu 2, svirati i u Nišu i Zrenjaninu.
Rundek, promofoto
Rundek, promofoto

Od stvari sa novog albuma koji trio trenutno priprema, Rundek kaže da će, sa sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićemu, na tim koncertima najverovatnije izvesti Vitamine, Midnight Calypso, Mostove i možda još koju.

- Koncerti će biti oproštaj od albuma Plavi avion i koncertno zagrijavanje pred novi album - kaže Rundek o turneji na kojoj trio nastupa i 27. avgusta na letnjoj sceni Atrijumu Pozorišnog kluba Zeleno zvono u Zrenjaninu i 28. avgusta u dvorištu niške Banovine.

Ulaznica za beogradski koncert u pretprodaji (do 17. avgusta) košta 1.000 dinara preko mreža Eventim i Ticketline.



Za koncert u Nišu karta je 800 dinara i može se naći na prodajnim mestima: Vintage shop (Davidova 9 – kod Sinagoge), Music House (Generala Milojka Lešjanina 12 – kod Simfonijskog) i Energy music shop (TPC Kalča - prizemlje).

Karta za zrenjaninski koncert je 600 dinara, a prodajna mesta su: Pozorišni klub Zeleno zvono (Trg Slobode 7) i Trafika SM City (Kralja Aleksandra I Karađorđevića (glavna ulica u Zrenjaninu).


Gitarista, pevač i autor Darko Rundek, frontmen zagrebačkog benda Haustor koji je iza sebe ostavio niz uticajnih albuma poput Trećeg svijeta (1983), otisnuo se tokom devedesetih i kasnije u izuzetno uspešnu samostalnu karijeru objavivši niz danas kultnih albuma - Apokalipso (1997), U širokom svijetu(2000), i uz pratnju mnogoljudnog Cargo orkekstra Ruke (2002) i MHM A-HA OH YEAH DA-DA (2006).

U jednom trenutku u želji da napravi novi iskorak u svojoj karijeri, Rundek se uz Isabel i Ducu iz Cargo orkestra, otisnuo u novu muzičku pustolovinu zvanu Rundek Cargo trio koji je na CD-u objavio svoj prvi album Plavi avion (2010). Sa albuma su spotovi bili Indijanska i Sanjala si da si sretna.

makonda-tracker