Kaleksiko pred dve hiljade fanova na Kališu!

0
Američki alternativni sastav Kaleksiko (Calexico) u sredu uveče završio je trijumfalno sa dva bisa svoje prvo gostovanje u karijeri u Srbiji, uspevši da uprkos izuzetno velikoj vrućini u Beogradu, koji je usred sezone godišnjih odmora praznjikav, privuku čak 2

Bend pevača i gitariste Džoija (Joey) Burnsa dobar deo koncerta je posvetio aktiuelnom albumu Algiers (2012) i stvarima poput Epic, Splitter, Para, Maybe on Monday..., ali je prošetao i po ostalim delovima karijere odsviravši Dub LatinaAcross the WireMinas de CobreRoka...

- Prvi put smo u vašoj zemlji, hvala što ste nas ovako primili, to nam zaista mnogo znači - pozdravio je Burns publiku na prostoru Kalemegdana 2 (teniski tereni Odbojkaškog kluba Partizan).


Iako je Beograd bio prva stanica na novoj evropskoj turneji mnogoljudni Calexico je bio svirački spreman i itekako raspoložen, uspešno se krećući od sporijih, atmosferičnijih pesama do bžih obojenih meksičkim trubama, što je kulminiralo u sjajnoj obradi pop klasika Again Alone Or (bend Love) i Puerto.

Burns, bubnjar DŽon Konvertino (Convertino) i drugovi vratili su se na bis odsviravši Not Even Stevie NicksCorona i Guero CAnelo, da bi poneseni odzivom publike tokom drugog bisa umesto jedne pesme izveli još dve.

Po završetku koncerta raspoloženi Burns ostao je još 40-tak minuta da se ispred bine druži i ćaska sa brojnim fanovima, koji su se fotografisali ili tražili da im potpiše majice, ploče, ulaznice... Burns se lično postarao da nekoliko fanova dobije papire se set listom sa bine, a pošto jednoj devojci nije radio flomaster otišao je u bekstejdž da potraži novi, kako bi joj se potpisao na majicu.

makonda-tracker