The Prodigy postavili rekord na Terraneu

0
Nastavljajući tradiciju jednog od najatraktivnijih live bendova današnjice, The Prodigy su postavili novi rekord na Terraneo festivalu u Šibeniku.
The Prodigy, Terraneo festival
The Prodigy, Terraneo festival

Bend je oduševio publiku dvosatnim energičnim nastupom nakon kojeg je jasno zašto na svojoj listi zahteva od organizatora traže i bocu s kiseonikom. The Prodigy će sigurno ostati zabeleženi u istoriji Terraneo festivala, ne samo zbog činjenice da su nastupili pred najvećim brojem posetilaca u dosadašnje tri godine održavanja festivala - već i zbog toga što je prvi festivalski dan, nešto pre ponoći, i službeno rasprodat.

Više od 15 000 ljudi prisustvovalo je otvaranju i prvom danu festivala, a osim karata za prvo festivalsko veče – prodate su i sve karte za festivalski kamp. Ovakvom dobrom startu Terraneo festivala doprineli su i ostali izvođači prvog dana poput Emiliane Torrini, The Woodsa, Norman Jaya, Koan Sounda, Kawasaki 3pa itd.

Čast da otvori Terra Stage imao je sastav Eyesburn, a bend je svoj nastup su započeo obradom pesme Šejn koju u originalu izvodi legendarni Haustor. Emiliana Torrini je zagrejala publiku uz taktove pesme Jungle Drums, dok su Fun-da-Mental bili odličan uvod u spektakl koji su poslije njih napravili The Prodigy. Treba spomenuti i da su publiku na samom festivalskom šetalištu, u pauzama između nastupa bendova, zabavljali Hot 8 Brass Band kao jedinstvena festivalska atrakcija.

Ništa manje veselo nije bilo ni na drugim festivalskim binama gde su nastupili  odlični The Woods, hrvatski miljenici Kawasaki 3P, provokativni Krankšvester, dok su na Red Bull Academy stage-u svoje DJ umeće prikazali Norman Jay, Mayavanya, DJ Spin, DJ Rashad i Petar Dundov.

makonda-tracker