Prvi koncert Lojda Kola u ovom delu Evrope 4. oktobra u UK Palilula

0
II Paralel - Beogradski Festival Subkulture koji će trajati od 30. septembra do 6. oktobra, u Beograd i u ovaj deo Evrope, po prvi put dovodi veliku zvezdu romantičnog britanskog popa 80-ih i istovremeno sjajnog autentičnog kantautora i akustičnog izvođača Loj
Lojd Kol
Lojd Kol

Sa svojim bendom, Lloyd Cole & The Commotions, Kol je uspeo da spoji intelektualne tekstove, nastale pod uticajem različitih književnih i filozofskih dela i istovremeno jasne i na prvo slušanje upečatljive i pevljive melodije. Njegovi hitovi, tada nastali: Jennifer she said, Lost weekend, Perfect skin.., spadaju u apsolutni mejnstrim pop muzike 80-ih, upravo kao sto i sam Kol opisuje svoju muziku.

- Mislim da ono sto je u umetnosti i muzici kvalitetno istovremeno treba da bude i svima dostupno i jasno, a ne samo malom broju intelektualne elite – navodi Kol.

Njegov poslednji album, koji je izašao krajem juna ove godine, Standards, kako sam kaže, nastao je pod velikim, ličnim i umetničkim, uticajem Bob Dilana, dok je sam Kol bio i ostao inspiracija mnogim bendovima.

Do sada smo, putem medija, imali prilike da se upoznamo sa njegovim autorskim radom, frontmenskom ličnošću, primenjenom muzikom - za filmove i TV, a ove jeseni, po prvi put videćemo ga uživo i kao fascinantnog izvođača.

Kolov koncert u UK Palilula biće održan 4. oktobra od 20:30h, a koncipiran je kao dvočinska predstava, on će svirati dva puta po 45 minuta, sa pauzom od 15 minuta. Kol u Beograd, dolazi u okviru svoje aktuelne akustične turneje, samo dan nakon beogradskog koncerta, očekuju ga dva koncerta u Parizu, a zatim Valensija, Bearselona, Lisabon...

Karte po ceni od 1500 i 1800 dinara, tokom letnje sezone mogu se kupiti svakog četvrtka, od 17 do 20 časova, na blagajni UK Palilula.

makonda-tracker