Preslušajte novi Gibonnijev album

0
Posetite MTV.rs sajt i preslušajte novi album najpopularnijeg hrvatskog kantautora Gibonnija. Takođe, MTV i banjalučki bend Neuro vam poklanjaju album Zvuci ćutanja, prvenac prošlogodišnjeg pobednika Jelen Demofesta, koji je samo godinu dana od demo benda post
Gibonni, promofoto
Gibonni, promofoto

Album 20th Century Man je u potpunosti otpevan na englskom jeziku i predstavlja Gibonnijev iskorak na iskorak na inostranu muzičku scenu, a MTV vam pruža mogućnost da ga prvo u potpunosti preslušate pre nego što ga kupite.

Na albumu se nalazi osam potpuno novih Gibonnijevih numera, plus dve obrade pesama sa poslednjeg albuma Toleranca. 20 Century Man se odnedavno nalazi u prodaji zajedno sa albumom Live na kojem se nalaze Gibonnijevi najveći hitovi snimljeni na koncertima u okviru Mirakul turneje (2003) u Zagrebu i Toleranca turneje (2010) u Puli, Zagrebu i Novom Sadu (2011). Ovaj dupli album su izdali Terra Divina, zastupnika i distributera najboljih istarskih vina u Srbiji, i regionalni MTV kanal, a dostupan je u prodaji širom Srbije u Multi-Dallas Music Shopu i svim bolje opremljenim CD šopovima i knjižarama, benzinskim pumpama, Greenet kafeterijama i hipermarketima.

Spisak svih prodajnih mesta Gibonnijevog novog albuma možete da pogledate ovde.     

MTV i banjalučki bend Neuro vam poklanjaju album Zvuci ćutanja

Na albumu Zvuci ćutanja grupe Neuro nalazi se devet pesama, koje se na neki način mogu podeliti u dve grupe. U prvu spadaju pesme nastale za vreme prvobitne postave benda, a koje su same po sebi bile više orijentisane ka klasičnom rocku i old school zvuku. Drugu polovinu čine pesme nastale u trenutnom sastavu. Prema tome, na albumu su primietni razni uticaji, od bluesa, preko alter i progresivnog roka, do metala, a bend se potrudio da to sve zazvuči kompaktnije i modernije.

- Što se tiče našeg debi albuma Zvuci ćutanja, iza nas je jedan prilično naporan i zahtjevan  period  snimanja u studiju koji je završen uspešno, na šta  smo posebno ponosni. Za bend kome je ovo prvi ulazak u ozbiljan i profesionalan studio, iskustvo stečeno ovim putem je neprocenjivo i mislimo da će nam biti od izuzetne koristi za neka naredna izdanja. Ponosni smo i na činjenicu da je sav posao snimanja završen u Banjaluci. Veliku zahvalnost za to dugujemo Aleksandru Blagojeviću, Nikoli Vranjkoviću, Dušanu Svilokosu i Draganu Ivanoviću, čije su reči kritike došle u pravom trenutku. Međutim, Dejan Vučković, naš koproducent, je ipak, logično, najzaslužniji za zvuk na albumu. Dao nam je neke dobre smernice po pitanju aranžiranja pesama, ali i tehničke savete u vezi sa samim procesom snimanja, postavkom i izborom mikrofona, pojačala i dr. Saradnja je bila odlična, u prijateljskoj atmosferi, svakako jedno važno iskustvo koje nam je svima proširilo vidike - poručili su članovi benda Neuro.

Tekstovi govore o stvarnosti u realnom vremenu, na način kako ih članovi benda doživljavaju. Veći deo njih govori o lošim životima koje ljudi žive, što zbog sebe, što zbog drugih… o lažima koje su postale istine, o masovnom zaglupljivanju koje traje preko 20 godina i o potrošenim životima za to vreme… U pesmama je opisan i svojevrstan pokušaj  pojedinca da shvati svoju ulogu i samog sebe u sadašnjem vremenu i da shvati odnose u društvu u kom živi, druge ljude u njemu. U svetu mnogih nelogičnosti i apsurda, pokušava da shvati da li je on normalan u nenormalnoj sredini ili je obrnuto…

Ono što je posebno interesantno kod ovog albuma jeste dizajn omota. Bend je želeo da to bude nešto drugačije i da se koncepcijski uklapa u celu priču albuma. Ideja bolničkog kartona sa prijema članova benda u psihijatrijsku ustanovu, 15ak godina u budućnosti,  bila je pravi pogodak. Međutim, zbog velikih troškova izrade, kompletno pakovanje je dostupno u ograničenom tiražu, a oni koji bi željeli da ga posjeduju mogu da nas kontaktiraju putem društvenih mreža Facebook i Twitter, a moći će ga preuzeti i za vrijeme nastupa.

- Ovim putem vas pozivamo da posetite regionalne sajtove MTV-ja i besplatno preuzmete naš debi album Zvuci ćutanja. Nadamo se da će vam se dopasti i vidimo se uskoro na nastupima. -

makonda-tracker