Američki big bend na Nišvilu

0
Veliki džez orkestar Elmhurst College Jazz Band, koji čine studenti džez odseka istoimenog američkog univerziteta, a koji vodi Doug Bič, nastupiće prve večeri Nišville festivala, u četvrtak, 15. avgusta, a kao specijalni gost ovog big benda, nastupiće trubač S
Elmhurst, foto promo
Elmhurst, foto promo

Vođa Elmhurst College Jazz big benda i šef jazz odseka Elmhurst koledža je Doug Bič, profesor, izdavač, trubač, kompozitor i aranžer koji je, između ostalih referenci, napisao i aranžmanz akompoziciju Cottontail za zajednički album Count Basie Orchestra i vokalnogsastava New York Voices iz 1996. godine, koji je 1997. godine dobio Grammy nagradu u kategoriji Najbolji album velikog jazz ansambla. Takođe, četiri godine za redom (od 1995. do 1998.) je dobijao prestižnu ASCAP nagradu za kompoziciju.

Pod njegovimvodjstvom Elmhurst College Jazz Band je osim u Sjedinjenim Američkim Državama, a najčešće pod pokroviteljstvomVlade SAD, nastupao i u Grčkoj, Rumuniji, Engleskoj, Švajcarskoj, Austriji, Italiji, Indoneziji, Malti, Portugalu, Španiji, Kanadi i na Bahamima, a naspisku značajnih festivala nakojima su sviralisu i Montreux, Northsea, Umbria. Jedini su studentski bend koji je pozvan da nastupina Jak Jazz Festival u Indoneziji.

Još jedan specijalni gost big benda biće i veoma cenjeni saksofonista Mark Colby, inače profesor na Elmhurstu.

makonda-tracker